Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26, 2009

46 Καινούργια ηλεκτρονικά βιβλία προστέθηκαν στην συλλογή μας

Η Βιβλιοθήκη, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006 για εμπλουτισμό της συλλογής της με ηλεκτρονικά βιβλία μέσω της υπηρεσίας NetLibrary, προσφέρει σήμερα στους χρήστες της πανεπιστημιακής κοινότητας 291 ηλεκτρονικά βιβλία (e-books), η επιλογή των οποίων γίνεται κάθε εξάμηνο από τις λίστες των βιβλίων που τοποθετούνται στον κλειστό δανεισμό. Για το εαρινό εξάμηνο 2008-2009, έχουν προστεθεί 46 καινούργια η-βιβλία.

Οι τίτλοι που ζητά το ακαδημαϊκό προσωπικό για ένταξη στη συλλογή κλειστού δανεισμού ως διδακτικά εγχειρίδια, εάν βρίσκονται σε ηλεκτρονική μορφή στη NetLibrary, αγοράζονται από τη Βιβλιοθήκη και στην ηλεκτρονική τους μορφή πέραν της έντυπης. Η συλλογή εμπλουτίστηκε μέχρι σήμερα με 291 εγγραφές.

Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες, ιδιαίτερα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, μπορούν να έχουν πρόσβαση οποιαδήποτε ώρα της μέρας και της νύκτας στα διδακτικά εγχειρίδια που οι καθηγητές τούς έχουν προτείνει σαν απαραίτητα για τις διδακτικές ανάγκες των μαθημάτων τους.

Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία της NetLibrary εφόσον είναι συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δυνατότητες φυλλομέτρησης (Browse) & Δανεισμού
H NetLibrary σας παρέχει τη δυνατότητα:

  • να φυλλομετρήσετε (Browse) ένα βιβλίο για περίπου 15 λεπτά.

  • να δανειστείτε online (check out) και να διαβάσετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για 8 ώρες, όταν σε αυτό παρέχεται η επιλογή «Checkout & Download this ebook» και αφού πρώτα δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό επιλέγοντας τον σύνδεσμο Create a Free Account.

Η αρχική πρόσβαση ελέγχεται με την IP διεύθυνση του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με την απόκτηση του προσωπικού λογαριασμού μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία της NetLibrary από οποιονδήποτε Η/Υ και εκτός του δικτύου του Πανεπιστημίου Κύπρου, επιλέγοντας log in και χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο user name και password.

Σήμερα έχουμε πρόσβαση σε 1549 η-βιβλία της NetLibrary, σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, ενώ η NetLibrary παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο άλλων 3.460 τίτλων η-βιβλίων

Άλλοι 20.000 σχεδόν τίτλοι είναι προσβάσιμοι μέσω συνδρομών του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών από τους εκδοτικούς οίκους Springer, Elsevier και Taylor & Francis. Δέστε Ηλεκτρονικά Βιβλία.

Σημειώνεται ότι τα πλείστα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν ενταχθεί και μπορούν να αναζητούνται στον γενικό κατάλογο (OPAC) της Βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών