Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Επίσημη παρουσίαση της Ψηφιακής Συλλογής του ΣΙΜΑΕ από την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου



Το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59, η Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση της Ψηφιακής Συλλογής του ΣΙΜΑΕ.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση του έργου ψηφιοποίησης ηχητικού, φωτογραφικού, έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59 από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πλούσιο και μοναδικό αρχειακό υλικό, ανεκτίμητες πρωτογενείς ιστορικές πηγές έχουν ψηφιοποιηθεί με σκοπό τη διάσωση, αλλά και τη διάθεσή τους στην παγκόσμια κοινότητα για σκοπούς έρευνας και ενημέρωσης για τον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, μιας από τις σημαντικότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου.

Το πρωτοποριακό αυτό έργο έγινε στο πλαίσια των συνεργασιών του Πανεπιστημίου Κύπρου με οργανισμούς και φορείς που ασχολούνται με την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του νησιού μας.

Η εκδήλωση, που είναι ανοικτή για το κοινό, θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 22 Μαΐου στις 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών