Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2010

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επικοινωνία:
Γραφείο Επικοινωνίας
Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τηλ. 22894304
ηλ. διεύθυνση: katerina@ucy.ac.cy, ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy
ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



Λευκωσία, 01 2010

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ

Με ειδική εκδήλωση και απονομή τιμητικών πλακετών και διπλωμάτων, τίμησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Διευθυντή και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης του, η οποία εξασφάλισε πρόσφατα τη διάκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διοίκησης Ποιότητας EFQM, «Αναγνώριση για Αριστεία» με 3 αστέρια. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη βιβλιοθήκη στον ευρύτερο ελληνικό χώρο που πετυχαίνει αυτήν τη διάκριση, η οποία αποτελεί το δεύτερο από τα τρία επίπεδα διακρίσεων που απονέμονται.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Δρ Φίλιππος Τσιμπόγλου μίλησε για την πορεία της Βιβλιοθήκης, η οποία κατάφερε να περάσει από διάφορα στάδια, να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε μία Βιβλιοθήκη ευρωπαϊκών πλέον προδιαγραφών. Με στρατηγικές συμμαχίες που εδραίωσε εντός και εκτός Κύπρου, με ενεργό συμμετοχή σε διεθνείς ενώσεις βιβλιοθηκών και ευρωπαϊκά προγράμματα, με συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού, διαρκή επικοινωνία με τους χρήστες και αποδοτική αξιοποίηση των οικονομικών πόρων ανέλαβε τον κομβικό ρόλο για την εξέλιξη όλων των συνεργαζόμενων κυπριακών βιβλιοθηκών. Διαθέτει σε όλη την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου συλλογές με πέραν των 300000 βιβλίων, 3000 περιοδικών, 150 βάσεων δεδομένων, 20000 τίτλων ηλεκτρονικών περιοδικών και 25000 ηλεκτρονικών βιβλίων.

Ο κ. Τσιμπόγλου ευχαρίστησε εκ βαθέων το προσωπικό, στην αφοσίωση και την εργασία του οποίου οφείλεται ουσιαστικά, όπως ανέφερε, η επιτυχία αυτή και διαβεβαίωσε ότι η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου θα συνεχίσει να βελτιώνεται και να διακρίνεται με κύριο στόχο της την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό είναι άλλωστε η ουσία της βράβευσης: η εμπέδωση ενός συστηματικού τρόπου συνεχούς βελτίωσης.

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Σταύρος Α. Ζένιος, συνεχάρη το Διευθυντή και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και τους ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτή, η οποία αντανακλά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το κατατάσσει στους Οργανισμούς που έχουν φιλόδοξα οράματα και μακροχρόνιους στόχους, τους οποίους επιδιώκουν συνεχώς να υλοποιούν, χωρίς να επαναπαύονται. Σε ένδειξη εκτίμησης για την επαγγελματική επάρκεια, την ευαισθησία και τις δεξιότητές τους, ο Πρύτανης παρέδωσε στον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης Δρα Φίλιππο Τσιμπόγλου, καθώς και στους συνεργάτες του Βασούλα Φιλίππου και Στέφανο Σταυρίδη, τιμητικές πλακέτες. Τιμητικά διπλώματα για τη συμβολή του στη σημαντική αυτή επιτυχία παρέλαβε επίσης και όλο το προσωπικό που εργάζεται στη Βιβλιοθήκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης κ. Γιώργος Γλωσσιώτης, ο οποίος ανέγνωσε χαιρετισμό της Προέδρου της Ένωσης κας Χριστίνας Κυρικοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Δημήτρης Πολίτης. Στο χαιρετισμό της κας Κυριακοπούλου σημειώθηκε το πόσο σημαντική είναι η διάκριση αυτή, και έγινε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου στην επιστήμη της Βιβλιοθηκονομίας και των Συστημάτων Πληροφόρησης, μεταξύ άλλων, από τη θέση του ως Πρόεδρος της Επιτροπής για την Εθνική Πολιτική Βιβλιοθηκών στην Ελλάδα και ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Πανελλήνιων Συνεδρίων των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

Πληροφορίες για την επιτυχία αυτή και αναλυτικές εκθέσεις της αξιολόγησης που έτυχε η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://library.ucy.ac.cy/index.htm.
Τέλος Ανακοίνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών