Δευτέρα, Αυγούστου 08, 2011

Εκσυγχρονίζεται η Βιβλιοθήκη Πάφου


Μετά από δεκαετίες ολόκληρες, ο Δήμος Πάφου αποφάσισε να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάφου, η οποία στεγάζεται σε ένα από τα νεοκλασικά κτίρια απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Το κτίριο που στεγάζει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη αποτελεί, με τα άλλα νεοκλασικά κτίρια του Δημοτικού Μεγάρου και των Εκπαιδευτηρίων, κόσμημα και σήμα κατατεθέν την πόλης της Πάφου.

Η ανέγερση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ολοκληρώθηκε το 1946 και τον ίδιο χρόνο εγκαινιάστηκε επί δημαρχίας Χρ. Γαλατόπουλου. Από τότε δεν φαίνεται να έχει δεχθεί οποιαδήποτε ουσιαστική βελτίωση ως προς το περιεχόμενο και τον εξοπλισμό της. Με τα χρόνια οι επισκέψεις του κοινού ολοένα και λιγόστευαν.

Ο Δήμος Πάφου αποφάσισε να δει επιτέλους σοβαρά το θέμα της αναβάθμισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Με ιδιαίτερο σεβασμό στην αρχιτεκτονική του κτιρίου άρχισε το έργο της ανακαίνισης. Δεν πρόκειται να κάνει καμία επέμβαση πέραν της συντήρησης και της επιδιόρθωσης της στέγης. Ήδη έχει αδειάσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη με τον παμπάλαιο εξοπλισμό της και τα πολύτιμα βιβλία και παλιές εκδόσεις εφημερίδων, που φιλοξενούσε στα ράφια της, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η βιβλιοθήκη θα επαναλειτουργήσει με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, τα βιβλία θα επανατοποθετηθούν στα ράφια και μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα θα εξυπηρετείται ο κάθε αναγνώστης που θα την επισκέπτεται. Εσωτερικά θα έχει μια μοντέρνα μορφή και επίπλωση, ενώ σημαντικό, δε, είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα εμπλουτιστεί με μεγάλο αριθμό βιβλίων, έτσι που να καταστεί επισκέψιμη από δημότες κάθε ηλικίας.

Πηγή:
Sigma Live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών