Τρίτη, Μαΐου 08, 2012

Tίποτα σαν το τυπωμένο βιβλίο!


Παρόλη την αύξηση των ebooks κατά 366% το περασμένο έτος, τα τυπωμένα βιβλία παραμένουν η πρώτη επιλογή για την πλειοψηφία των αναγνωστών.

Σύμφωνα με στοιχεία που διασταυρώθηκαν από 250 εκδότες της Αγγλίας και μεταδίδει ο Guardian, οι πωλήσεις των ebook αυξήθηκαν κατά 366% το 2011. Τώρα εκπροσωπούν το 6% των πωλήσεων σε σχέση με τα τυπωμένα βιβλία οπότε φαίνεται πως το κοινό εξακολουθεί να εμπιστεύεται περισσότερο τη χάρτινη εκδοχή.
Οι αυξημένες πωλήσεις των ebooks φαίνεται όμως ότι επηρεάζουν τις πωλήσεις των τυπωμένων. Η μείωση στα τυπωμένα βιβλία ήταν το 2011 περίπου 7% και η μείωση συνεχίζεται και μέσα στο 2012, με 11% μείωση για το πρώτο τρίμηνο.
Γενικά, οι πωλήσεις των βιβλίων, ηλεκτρονικών και μη, έχουν μειωθεί κατά 2%. Οι εκδότες έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά για ηλεκτρονικά βιβλία, προϊόντα και υπηρεσίες αλλά οι παραβάσεις δικαιωμάτων αρχίζουν να δυσκολεύουν εκδότες και συγγραφείς. Τώρα ζητούν από την κυβέρνηση και από άλλους αρμόδιους να προσπαθήσουν να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα ώστε το ηλεκτρονικό εμπόριο να παραμείνει δυνατό.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών