Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2012

Τελετή Έναρξης 30ών Ολυμπιακών Αγώνων και στην GoogleΤελετή Έναρξης 30ών Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου και όλα τα βλέματα είναι στραμένα εκεί: Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Όπως είναι φυσικό όλη η παγκόσμια δημοσιότητα δίνεται σήμερα στο γεγονός έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και στην Google το σημερινό της Doodle είναι αφιερωμένο σε αυτό το τόσο μεγάλο αθλητικό και όχι μόνο γεγονός. Από σήμερα 27 Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού θα προβάλεται καθημερινά μέσα από την Google και εκατομμύρια ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο.

Η τελετή θα ξεκινήσει με τον ήχο της μεγαλύτερης, αρμονικά συντονισμένης, καμπάνας στον κόσμο, που σφυρηλατήθηκε πριν από 442 χρόνια και βρίσκεται σε εκκλησία του Λονδίνου. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα παραμείνει μυστικός ο τρόπος που θα ανάψει ο βωμός του σταδίου με την Ολυμπιακή Φλόγα. Το κόστος της τελετής έναρξης έφθασε τελικά στο ποσό των 34.624.000 ευρώ.

Σήμερα το βράδυ, με την τελετή (23.00, ΝΕΤ), Χιλιάδες αθλητές από τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, με πρώτον απ΄ όλους τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρο Νικολαϊδη, στο πρώτο μέρος της τελετής.

Θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ. Η τελετή, που φέρει τον τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων» (Isles of Wonder) και κόστισε 27 εκατομμύρια λίρες, φιλοδοξεί να «διασχίσει» τη βρετανική ιστορία και να την «παντρέψει» με τη σύγχρονη εικόνα της χώρας.

Το πρώτο μέρος κρατάει κατά το πρωτόκολλο, περίπου μιάμιση ώρα. Για το καλλιτεχνικό μέρος υπήρξαν πιέσεις στον Μπόιλ να μειώσει τη διάρκειά του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή αποχώρηση των θεατών από το χώρο του Ολυμπιακού Πάρκου, εντός του ωραρίου λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.Πηγή: madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών