Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2012

Έληξε η διαμάχη για τα βιβλία του Καζαντζάκη


Μια διένεξη χρόνων, αυτή της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και των εκδόσεων Καζαντζάκη, έλαβε τέλος μετά την υπόσχεση της Νίκης Σταύρου, κόρης του θετού γιου της Ελένης Καζαντζάκη Πάτροκλου Σταύρου, που πλέον εκπροσωπεί τις εκδόσεις, για την οριστική παραίτηση από τις αγωγές που είχαν ασκηθεί εναντίον μελών της Εταιρείας. Η διαμάχη αφορούσε την έλλειψη των βιβλίων του Νίκου Καζαντζάκη και στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Η εξομάλυνση των σχέσεων, όπως επισημαίνει σε επιστολή του ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης, ξεκίνησε μετά τη φιλική συνάντησή του με την εκπρόσωπο των Εκδόσεων Νίκη Σταύρου τον περασμένο Φεβρουάριο στο Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών.

Το καλό κλίμα συνεχίστηκε και σε επόμενες συναντήσεις τους, τόσο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης όσο και κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις των εκδόσεων, όπου είδε τις νέες, "αξιόλογες", όπως τις χαρακτηρίζει εκδόσεις του οίκου. Τέλος καλό, όλα θα γίνουν καλύτερα με την εμπλουτισμένη επανέκδοση των έργων του Νίκου Καζαντζάκη.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών