Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

Δωρεάν βιβλιοσπιτάκια μικρές βιβλιοθήκες στους δρόμους

 
Μοιάζουν με σπιτάκια πουλιών, όμως είναι μικρές, δωρεάν βιβλιοθήκες. Το The little free library είναι ένας αυτόνομος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί με εθελοντές και δωρεές, εξαπλώνοντας τη γνώση και την τέχνη με μικρά «βιβλιοσπιτάκια» γεμάτα με πάσης φύσεως βιβλία: από ρώσικη λογοτεχνία μέχρι κηπουρική και γαλλική κουζίνα.
 
 
 
Οι εμπνευστές και συντάκτες αυτής της κοινωνικής επιχείρησης είναι οι Todd Bol και Rick Brooks. Επιχειρηματίες και οι δύο, συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2009 ενώ διερευνούσαν τα οφέλη των πράσινων πρακτικών σε μικρές επιχειρήσεις, ανακαλύπτοντας ότι μια κοινή δέσμευση σε μια απλή ιδέα σαν κι αυτή μπορεί να εξυπηρετήσει την κοινοτική ζωή και να αναβαθμίσει την ποιότητά της.
Οι βιβλιοθήκες ξεκίνησαν το 2009 σε Hudson, Madison και Wiskonsin, και εξαπλώνονται. Είναι κατασκευασμένες κυρίως από ξύλο και πλεξιγκλάς και κρατάνε περίπου 20 βιβλία η κάθε μία. Στην ιστοσελίδα τους μπορεί κανείς να παραγγείλει μία για τη γειτονιά του, όμως αν δεν υπάρχουν χρήματα, μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να κατασκευάσει τη δική του. Διάβασμα και αλληλεγγύη.
 
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.
 
Πηγή:www.doctv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών