Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2012

Διεθνές συνέδριο για τις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες στην Πάφο

 

Ξεκίνησε τις εργασίες του στην Πάφο το Διεθνές Συνέδριο “Theory and Practice of Digital Libraries”, το κορυφαίο συνέδριο που καθοδηγεί την επιστημονική κοινότητα σε θέματα που αφορούν τις Ψηφιακές Βιβλιοθήκες εδώ και 15 χρόνια.
 
Το συνέδριο, που ξεκίνησε την Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 27 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, φέτος το συνέδριο έχει το γενικό θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς, τονίζοντας την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου.


Αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 σύνεδροι από 30 χώρες, ενώ στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται 42 παρουσιάσεις, πάνελ και εργαστήρια, καθώς και μια διδακτορική κοινοπραξία, καθοδηγούμενη από επιστήμονες και ηγετικές μορφές του τομέα.

Κύριοι ομιλητές του φετινού προγράμματος είναι η Monia Lalmas από το Yahoo! Research, η Cathy Marshall από τη Microsoft Research και ο Ανδρέας Λανίτης από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Τέλος, αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια ειδικών συνόδων, θα παρουσιαστούν τα βραβεία καλύτερης δημοσίευσης, καλύτερης αφίσας και καλύτερης δημοσίευσης από μαθητή, σε αναγνώριση του έργου και των επιτευγμάτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα των ψηφιακών βιβλιοθηκών.

Πηγή:www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών