Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

Μια παράξενη «βιβλιοθήκη» καφέ άνοιξε στο Τόκιο!

 

Με βιβλία που περιγράφουν το ρόφημα που πίνεις

 



 
 
Με στόχο να συνδέσουν το βιβλίο με τον καφέ, δύο αγαπημένες και καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, γνωστή αλυσίδα καφέ δημιούργησε μια περίεργη βιβλιοθήκη εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον κόσμο του καφέ, στο νέο της κατάστημα στο Τόκιο.

Δεν πρόκειται, βέβαια, για δανειστική βιβλιοθήκη ή χώρο μελέτης εντός του καταστήματος, αλλά για μια πρωτότυπη ιδέα που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Νendo για το διάσημο brand.

«Στο ταμείο του καταστήματος οι επισκέπτες μαζί με τον καφέ ή το ρόφημα που έχουν επιλέξει παίρνουν και το αντίστοιχο βιβλίο», λέει ο υπεύθυνος του γραφείου.

«Ωστόσο», συνεχίζει, «όλες οι σελίδες είναι λευκές, εκτός από το εξώφυλλο, όπου περιγράφεται το είδος του καφέ που παράγγειλαν αλλά και ο τρόπος παρασκευής του, τα αρώματα και τα υλικά που περιέχει».

Στόχος, σύμφωνα με τον υπεύθυνο, είναι οι πελάτες να μπορούν να κρατήσουν το βιβλίο φεύγοντας και να το χρησιμοποιήσουν όπως τους αρέσει. «Ίσως είναι μια αρχή για να δημιουργήσουν τη δική τους βιβλιοθήκη σχετικά με τον καφέ», ανέφερε για να συμπληρώσει πως «η… βιβλιοθήκη προσκαλεί τους επισκέπτες να διαλέξουν έναν καφέ, όπως θα έκαναν με ένα βιβλίο, ανάλογα με τη διάθεσή τους και στη συνέχεια να μάθουν περισσότερα γι’ αυτόν».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών