Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2012

Η Έγκωμη απέκτησε Δημοτική Βιβλιοθήκη

 
Η Έγκωμη απέκτησε τη δική της Δημοτική Βιβλιοθήκη η οποία θα λειτουργεί ως δανειστική από τον Νοέμβριο 2012 ενώ ένα μικρό αναγνωστήριο θα βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών.
 
Σε ανακοίνωση του Δήμου Έγκωμης αναφέρεται ότι με την δημιουργία της βιβλιοθήκης «στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας με την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης όλου του υλικού κατά τα διεθνή πρότυπα, καθώς και τη διασύνδεση μέσω διαδικτύου με τις άλλες βιβλιοθήκες της Κύπρου».

 
Προστίθεται ότι «παράλληλα θα συνεχίσει ο εμπλουτισμός της με τις καλύτερες εκδόσεις από Κύπρο και Ελλάδα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η προσπάθεια για τη δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Έγκωμης «έχει τις ρίζες της πολύ παλιά, ήδη από το 1997, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης αποφάσισε να ενισχύσει την προσπάθεια ανέγερσης του οικήματος του Συνδέσμου Κατοίκων Μακεδονίτισσας, με στόχο να λειτουργήσει στον χώρο αυτό αίθουσα Νεολαίας και Βιβλιοθήκης υπό την αιγίδα του Δήμου».
 
Δέκα χρόνια αργότερα, πάρθηκε η απόφαση για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον πρώτο όροφο του οικήματος και ο Σύνδεσμος Κατοίκων Μακεδονίτισσας αγκάλιασε την απόφαση αυτή και έγιναν τότε οι πρώτες προσπάθειες εξοπλισμού της αίθουσας.
 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Έγκωμης, διαθέτει λογοτεχνικά βιβλία, ιστορικά, βιβλία για τις καλές τέχνες, τη φιλοσοφία, τις κοινωνικές επιστήμες, την υγεία, την τεχνολογία, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες και λεξικά.
 
Συνολικά, καταλήγει η ανακοίνωση, «έξι χιλιάδες τόμοι βιβλίων έχουν ταξινομηθεί βάσει του Διεθνούς Συστήματος ‘Ντιούι’ και βρίσκονται στη διάθεση των φίλων της βιβλιοθήκης.
 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Έγκωμης στεγάζεται στον πρώτο όροφο του οικήματος του Συνδέσμου Κατοίκων Μακεδονίτισσας στην οδό Λεωνίδου 4, Μακεδονίτισσα, Έγκωμη.
 
Πηγή: www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών