Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2012

Φωτογραφικό διάβασμα

 
Κάνε χώρο στο σκληρό δίσκο του εγκεφάλου σου
 
To ήξερες ότι με το συνηθισμένο διάβασμα χρησιμοποιούμε μόνο την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου; Και η δεξιά; Τι γίνεται με τη δεξιά; Γιατί αριστερά είναι η συνειδητή, η λογική πλευρά που έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί περίπου 7 κομμάτια πληροφοριών τη φορά (το υποψιαζόμουν πάντα). Η δεξιά πλευρά, όπου εδρεύουν η φαντασία, η διαίσθηση και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μένει αναξιοποίητη. Και όλες αυτές τις πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά, οι περισσότερες καταλήγουν σαν σκονισμένα στα ράφια βιβλία.
 
Υπάρχει μια μέθοδος, το PhotoReading, που ενεργοποιεί και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα τα μάτια και το μυαλό να προσαρμόζονται ευκολότερα και γρηγορότερα σε συνεχείς αλλαγές, αυξάνοντας τις δυνατότητες τους.
 
Βασίζεται στις τελευταίες ανακαλύψεις που αφορούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και συνθέτει πολλούς διαφορετικούς τρόπους διαβάσματος μαζί με συγκεκριμένες τεχνικές, αναλόγως με το τι υλικό θέλουμε να διαβάσουμε και τι αποτέλεσμα θέλουμε να έχουμε. Σκοπός είναι να γίνει το διάβασμα μια ευχάριστη διαδικασία μάθησης και όχι κάτι καταναγκαστικό, να μειωθεί ο χρόνος της μελέτης, να αποβληθεί στρες και το άγχος των εξετάσεων, να επιτευχθεί απόλυτη συγκέντρωση όταν διαβάζουμε, βελτίωση της μνήμης και της κατανόησης καθώς και αύξηση της ταχύτητας του διαβάσματος.
 
Είναι μια μέθοδος που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, φοιτητές, στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφους, δικηγόρους, γιατρούς και γενικότερα για επιστήμονες κάθε κλάδου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών