Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2012

Διαδικτυακή Βιβλιοθήκη Europeana: Ταξίδι για τους λάτρεις της Ιστορίας

 
Ταξίδι στο χρόνο και αναδρομή στην Ιστορία της Ευρώπης, έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι επισκέπτες της διαδικτυακής βιβλιοθήκης Europeana! Η διαδικτυακή πύλη Europeana επιτρέπει στους χρήστες της να αντλήσουν πολύτιμο ιστορικό και αρχαιολογικό υλικό όλων των χρονολογιών και κυρίως εποχών που σημάδεψαν την ιστορία της Ευρώπης.
 
Το έγκυρο και ποιοτικό υλικό που ξεδιπλώνεται στις σελίδες της Europeana, συμβάλλει στην ανάπτυξη της έρευνας και της καλλιέργειας της ευρωπαϊκής συνείδησης.

Έγχρωμοι ψηφιακοί χάρτες, συλλογές βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας, βραβευμένες έρευνες, διακρίσεις, βιώματα, ιστορικές μαρτυρίες και άλλα πολλά, περιμένουν τους λάτρεις της ιστορίας να τα ανακαλύψουν.

Η Europeana δίνει επίσης την ευκαιρία σε μελετητές και ερευνητές, να στείλουν και να μοιραστούν με το αναγνωστικό κοινό τις δικές τους μελέτες.

Απόφοιτοι ιστορίας, και όχι μόνο, μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα για εργασία ή πρακτική άσκηση στην Europeana.

Η Europeana προσφέρει σε κάθε επισκέπτη, τη δυνατότητα να «γυρίσει πίσω το χρόνο», να ανακαλύψει το χθες και να κατανοήσει καλύτερα το Σήμερα, συνειδητοποιώντας την ταυτότητα του ως Ευρωπαίου Πολίτη.

Επισκεφθείτε την Εuropeana στο:
www.europeana.eu Η εν λόγω ιστοσελίδα διατίθεται δωρεάν σε 31 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Kαι για τους επαγγελματίες..
Εuropeana Professional:
www.pro.europeana.eu
 
Πηγή: www.campuscy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών