Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΕΚΕΒΙ

 
Οργή έχει προκαλέσει στον κόσμο του πολιτισμού - και όχι μόνο - η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, μετά από 19 έτη λειτουργίας.

«Αυτή η απόφαση είναι μία βλακεία, η οποία πηγάζει από την αντίληψη ότι σε θέματα πολιτισμού μόνο τα μνημεία μετράνε, γιατί προσελκύουν τους τουρίστες», λέει με έμφαση ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, η άποψη του οποίου φιλοξενείται σε άρθρο της βελγικής εφημερίδας La Libre Belgique με τίτλο «Ελλάδα: ο κόσμος του πολιτισμού αγανακτεί».

Η απόφαση τής ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, μετά από δεκαεννέα χρόνια λειτουργίας, προκαλεί αγανάκτηση στους πολιτιστικούς κύκλους, που καταγγέλλουν τη θυσία του πολιτισμού στο ναό τής λιτότητας, σημειώνει η εφημερίδα.

«Σε περίοδο κρίσης δεν κλείνει κανείς έναν πολιτιστικό οργανισμό, είναι, αντίθετα, η στιγμή όπου το χρειαζόμαστε περισσότερο» σημειώνεται.

Συνεχίζοντας η εφημερίδα αναφέρει ότι η διευθύντρια του Κέντρου, Κατερίνα Βελισσάρη, η οποία απολύθηκε, καταγγέλλει «ευρεία τάση συγκέντρωσης όλων των πολιτιστικών δράσεων στα υπουργεία», τα οποία φημίζονται για τη γραφειοκρατία τους και τον πελατειακό χαρακτήρα τους.
 
Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών