Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

Μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία υπέγραψαν ΡΙΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου

 
Το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψαν χθες 28 Ιανουαρίου 2013 Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία με στόχο να συνεργαστούν προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας.
Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΡΙΚ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μάκης Συμεού και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.
Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρύτανη, στο κτίριο της Συγκλήτου “Αναστάσιος Λεβέντης”.
Με βάση το Μνημόνιο, η συνεργασία επικεντρώνεται, χωρίς να περιορίζεται, στο πλαίσιο εκπόνησης μελετών, και σύνταξης και υποβολής προτάσεων και εκθέσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για από κοινού διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων μέσω ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων από χρηματοδοτικούς φορείς εντός και εκτός Κύπρου.
Τα δύο ιδρύματα αναγνωρίζουν επίσης τη συμπληρωματικότητά τους και τις δυνατότητες αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, δηλαδή αφενός το καταγεγραμμένο πληροφοριακό υλικό που κατέχει το ΡΙΚ από τα προγράμματα του, τις εκπομπές, τις ειδήσεις, τα ιστορικά αφιερώματα, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και γενικά όλες τις εκδοχές που καλύπτει στους τομείς του πολιτισμού, της πολιτικής, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης κ.λ.π. και αφετέρου την ερευνητική υποδομή του Πανεπιστημίου Κύπρου, την τεχνογνωσία και ειδικά στην οργάνωση και διατήρηση των πληροφοριών, ώστε να δημιουργείται η δυνατότητα διάχυσης της γνώσης αυτής σε τοπικό, ευρωπαϊκό και γενικότερα διεθνές επίπεδο και να αξιοποιείται για τη βελτίωση και ανάπτυξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Μιλώντας μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο κύριος Συμεού στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπληρωματικότητα των δύο ιδρυμάτων η οποία επισημαίνεται στο Μνημόνιο, καθώς και στο ότι στόχος αυτής της συνεργασίας είναι το όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.
Από την πλευρά του ο κύριος Χριστοφίδης ανέφερε ότι η συνεργασία του Αρχείου του ΡΙΚ και της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί σημαντικό πλούτο. Οι έρευνες από τα δύο ιδρύματα, είπε, θα αξιοποιούν αυτό τον πλούτο, μια εξέλιξη, πρόσθεσε, που θα είναι πολύ σημαντική για τον τόπο και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους για να μπουν δυναμικά στην καινούργια εποχή.
 
Πηγή: www.cybc.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών