Δευτέρα, Φεβρουαρίου 04, 2013

Το ΡΙΚ τίμησε τον Μιχάλη Πασιαρδή

 
 
 
Το ΡΙΚ τίμησε χθες βράδυ τον λογοτέχνη και επί δεκαετίες λειτουργό της δημόσιας ραδιοφωνίας Μιχάλη Πασιαρδή.
Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Στούντιο 3 του ΡΙΚ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση τίμησε ένα δικό της άνθρωπο, έναν ακούραστο εργάτη του λόγου και του πνεύματος.
Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού ανέφερε ότι ο Μιχάλης Πασιαρδής δεν υπήρξε απλά και μόνο ένας ευσυνείδητος υπάλληλος, υπήρξε πιστός, συνεπής και αξιόλογος υπηρέτης του πνεύματος, που διέπρεψε τόσο ως ποιητής όσο και ως θεατρικός συγγραφέας με έργα του ανεβασμένα στη θεατρική σκηνή αλλά και ως τηλεοπτικές παραγωγές.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θέμης Θεμιστοκλέους στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι ο Μιχάλης αφυπηρέτησε, αλλά δεν έφυγε ποτέ από το ΡΙΚ. “Πέρα από το ότι τηρεί τη δέσμευσή του απέναντι στο ραδιόφωνο, πέρα από το ότι γράφει τα τελευταία 13 χρόνια το «Καλημέρα σας» που μεταδίδεται κάθε πρωί από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου μέρα-νύχτα είναι στο ΡΙΚ. Είναι ένα με το ΡΙΚ, το ΡΙΚ είναι το σπίτι του.
Τα έργα του, κατέληξε ο κύριος Θεμιστοκλέους, κοσμούν το αρχείο του ΡΙΚ και θα πάρουν τη σειρά τους προσεχώς για συντήρηση και ψηφιοποίηση.
Στο ποιητικό έργο και την αξία του διαχρονικού λόγου του Μιχάλη Πασιαρδή αναφέρθηκαν στενοί φίλοι του μεταξύ των οποίων, η διακεκριμένη στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, που ήρθαν από την Αθήνα για τη χθεσινοβραδυνή εκδήλωση. Στο φως που διαπνέει το έργο του τιμώμενου αναφέρθηκε και ο στενός φίλος του Μιχάλη Πασιαρδή, συγγραφέας Κλείτος Ιωαννίδης.
Στην αντιφώνησή του, βαθύτατα συγκινημένος ο Μιχάλης Πασιαρδής ευχαρίστησε όλους για τη μεγάλη τιμή που του έκαναν να τον τιμήσουν μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
Για μένα, ανέφερε, το ΡΙΚ είναι το σπίτι μου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε αφιέρωμα στον τιμώμενο, απαγγέλθηκαν ποιήματα και ακούστηκαν μελοποιημένοι στίχοι του.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι μουσικοί Ευαγόρας Καραγιώργης, Γιώργος Καλογήρου και Νάσος Παναγιώτου επικεφαλής σχημάτων.
 
Πηγή: www.cybc.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών