Τρίτη, Απριλίου 16, 2013

23% αυξήθηκαν οι πωλήσεις των e-books τα τελευταια 10 χρόνια


Όμως δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς -ο κόσμος δεν διαβάζει βιβλία πια
           
Magnify Image


Όταν τα ebooks ήταν στα σπάργανα και η κυκλοφορία τους αυξανόταν ραγδαία μεταξύ 2009 και 2011, αντιμετωπίστηκαν ως ο πιθανός σωτήρας του κόσμου των εκδόσεων, μετά από μεγάλη πτώση των πωλήσεων στα βιβλιοπωλεία. Αυτή η έξαψη έχει ξεθωριάσει, και κατά ειρωνεία της τύχης, πάνω που τα ebooks φαίνεται να ανταποκρίνονται στην αρχική πρόβλεψη, γράφει το thenextweb.

Σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών (ΑΑP), τα καθαρά έσοδα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6% το 2012 σε σύγκριση με το 2011. Ένας παράγοντας της ανάπτυξης ήταν οι πωλήσεις ebook που καταλαμβάνουν το 22,22% των συνολικών εσόδων.

Τα τελευταία 10 χρόνια οι πωλήσεις των ebook έχουν αυξηθεί από το 0,05% στο 22,55%. Αυτό σημαίνει μια μέση αύξηση του 2,25% ανά έτος, αλλά η ανάπτυξη δεν είναι γραμμική. Όμως δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς, και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λόγια του Steve Jobs: « Δεν έχει σημασία πόσο καλό ή κακό είναι ένα προϊόν, η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι δεν διαβάζουν πια. Το 40% των Αμερικανών διάβασε ένα βιβλίο ή λιγότερο το χρόνο που πέρασε. Η θεώρηση είναι εσφαλμένη από τη βάση της γιατί η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι δεν διαβάζουν πια».

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών