Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2013

'Εκθεση Βιβλίου καθ. Θεοδόσιου Τάσιου




Έκθεση βιβλίου
του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΤΑΣΙΟΥ,
Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου



Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου με την ευκαιρία της αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  Θεοδόσιου Τάσιου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Πολυτεχνικής  Σχολής, εκθέτει σε ειδική προθήκη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Καλλιπόλεως 75) από τις 27 Ιουνίου 2013 μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2013 μέρος από την εργογραφία του που διαθέτει στην συλλογή της.

Ο κ. Τάσιος είναι Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τουρίνου (Ιταλία),  είναι Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, του Πανεπιστημίου του Νανκίν, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Είναι επίτιμο μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου.

Εχρημάτισε Πρόεδρος διεθνών επιστημονικών Ενώσεων, Εμπειρογνώμων του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και είναι επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας  Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Τίτλοι που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση από την εργογραφία του:

·        Ανάλεκτα τεχνικής παιδείας, 1971
·        Η μηχανική της τοιχοποιίας : (υπό στατικές και σεισμικές συνθήκες), 1992
·        Ανθεκτικότητα ωπλισμένου σκυροδέματος έναντι περιβαλλοντικών δράσεων / Θ. Π. Τάσιος, Κ. Αλιγιζάκη, 1993
·        Παιδεμός παιδείας, 1993
·        Vitruvii De architectura = Βιτρουβίου περί αρχιτεκτονικής / μετάφραση-σχόλια: Παύλος Λέφας ; πρόλογος: Θεοδόσιος Τάσιος, εισαγωγή: Antonio Corso, 1998
·        Κατασκευές και θεμελιώσεις από ωπλ. Σκυρόδεμα, 1999
·        "Παγκοσμιοποίηση" αποφενάκιση, 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών