Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2013

Το αρχείο του Λευτέρη Βογιατζή στην Εθνική Βιβλιοθήκη

 
Θα στεγαστεί στις καινούργιες εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Δέλτα.
 
Το πολύτιμο αρχείο του  Λευτέρη Βογιατζή και του θεάτρου της οδού Κυκλάδων, ανήκει πλέον στις συλλογές της Εθνικής Βιβλιοθήκης, χάρις στη δωρεά της συντρόφου του,  Ειρήνης Λεβίδη, με τη σύμφωνη γνώμη της Εταιρείας των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου.
 

 
Το αρχείο περιέχει μεγάλο  φωτογραφικό υλικό, ηχογραφημένες και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, σκηνοθετικά τετράδια και σημειώσεις, ημερολόγια εργασίας, κριτικές των παραστάσεων, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις Τύπου, σκηνικά και κοστούμια, μαγνητοταινίες και cd της μουσικής των παραστάσεων, βιβλία και προγράμματα.
Περιέχει, επίσης, μεγάλο αριθμό μαγνητοσκοπημένων σημαντικών παραστάσεων του ευρωπαϊκού θεάτρου, 500 περίπου κινηματογραφικές ταινίες, βιβλιοθήκη με πάνω από 10.000 τίτλους, προσωπικά αντικείμενα του σκηνοθέτη και γραπτά του.
 

 
Το αρχείο θα καταγραφεί, θα ταυτοποιηθεί και θα παραδοθεί στους ερευνητές αρχικά κατόπιν στους μελετητές. Θα στεγαστεί στις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Φαληρικό Δέλτα. Η παρουσίαση του αρχείου θα γίνει σε ειδική τιμητική τελετή στο θέατρο της οδού Κυκλάδων στις 12 Οκτωβρίου. Το αρχείο θα ανοίξει στο κοινό το 2016.
 
Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών