Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2013

Κυριακή 3 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου στην Λεμεσό

 
Από τις Βιβλιοεκδόσεις «Αναζητήσεις»
Η μεγαλύτερη γιορτή βιβλίου που διοργανώνεται στην Λεμεσό, πραγματοποιείται σε λίγες μέρες, δίνοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες και γενικότερα στους φίλους του βιβλίου να έρθουν ακόμα πιο κοντά σ’ αυτό το ξεχωριστό μέσο ενημέρωσης, γνώσης και ψυχαγωγίας.
Το 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνεται από τις Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις, πραγματοποιείται την Κυριακή 3 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στο χώρο του My Market που βρίσκεται στην κεντρική οδό Μίλτωνος στην περιοχή Ζακακίου.

«Πήρα την πρωτοβουλία να διοργανώσω για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου νιώθοντας τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι Κύπριοι λογοτέχνες, πως κανένας από τους κρατικούς φορείς, όπως το Υπουργείο Παιδείας και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες, δεν δίνει την απαραίτητη σημασία σ’ αυτό το τόσο σπουδαίο κομμάτι του πολιτισμού μας», ανέφερε μιλώντας στην «Φ» η διευθύντρια των Βιβλιο- εκδόσεων «Αναζητήσεις» Μαρία Στυλιανού, επισημαινοντας χαρακτηριστικά ότι «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μόνοι μας, πηγαίνοντας κόντρα στην οικονομική κρίση που μαστίζει το νησί αλλά και τη δουλειά μας».

Στο Φεστιβάλ θα μετέχουν με περίπτερα τους οι εκδοτικοί οίκοι Αναζητήσεις, Βιβλιοχώρα και Μαυρομάτης ενώ τον χώρο θα βρίσκονται και περίπτερα ανεξάρτητων συγγραφέων που δεν έχουν πίσω τους κάποιον εκδότη να τους στηρίζει. Θα υπάρχουν επίσης τα περίπτερα της Κυπριακής Γωνιάς, όπου ο κόσμος θα μπορεί να βρει και να ενημερωθεί σχετικά με όλα τα παραδοσιακά μας εδέσματα, όπως είναι το ρέσι, τα παξιμάδια, ο σιουσιούκκος, τα βότανα, το κυπριακό κρασί, το χωριάτικο ψωμί και πολλά άλλα. Θα λειτουργούν περίπτερα με χειροτεχνίες, υφαντά, κοσμήματα, αγιογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, πλεκτά και κομπολόγια με συμμετέχοντες απ’ όλη την Κύπρο οι οποίοι θα δώσουν το στίγμα της παράδοσης με την παρουσία τους και την προβολή των προϊόντων τους.

Ηθοποιοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές και κυπριακά συγκροτήματα θα χρωματίσουν αυτή την όμορφη πραγματικά γιορτή δίνοντας τη δική τους πινελιά... Και βεβαίως δεν θα μπορούσε να λείπει το φιλανθρωπικό κομμάτι από το Φεστιβάλ αφού Σύνδεσμοι για παιδιά με λευχαιμία θα έχουν το δικό τους περίπτερο όπου όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά θα μπορούν να εκφράσουν έμπρακτα την υποστήριξη τους.

Χορηγός επικοινωνίας «Η Φωνή της Λεμεσού».
 
Πηγή: foni-lemesos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών