Το Πόσιμο Βιβλίο

Ως γνωστό, εκατομμύρια θάνατοι κάθε χρόνο, παγκοσμίως, σχετίζονται με ασθένειες που πηγάζουν απο μολυσμένα ύδατα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Water Is life, που μάχεται για να εξαλείψει τις ασθένειες αυτές, δημιούργησε σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Virginia των ΗΠΑ, ένα manual σε μορφή βιβλίου που σκοπό έχει να ενημερώσει αλλά και να λειτουργήσει ως φίλτρο νερού που σκοτώνει τα μικρόβια που αναπτύσσονται σε περιοχές με μολυσμένα ύδατα.

Πρόκειται για το "Πόσιμο Βιβλίο", ένα εγχειρίδιο που δίνει οδηγίες πως να μετατρέψουν το μολυσμένο νερό σε πόσιμο, στους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές όπου μαστίζονται από ασθένειες όπως χολέρα, τύφο και Ε. coli. Το βιβλίο είναι τυπωμένο με μη τοξικό μελάνι, και κάθε φύλλο του λειτουργεί ως φίλτρο νερού, που με τη βοήθεια νανοσωματιδίων, μπορεί να καταπολεμήσει το 99,9% των μικροβίων που αναπτύσσονται σε μολυσμένα νερά, καθαρίζοντας το νερό που θα περάσει μέσα από κάθε σελίδα.

Κάθε σελίδα-φίλτρο έχει διάρκεια 30 ημερών και το Πόσιμο Βιβλίο, του οποίου η κατασκευή κοστίζει ελάχιστα, περιέχει 20 φύλλα που μπορούν να παρέχουν πόσιμο νερό για περιπου ένα χρόνο.

Δείτε την παρουσίαση αυτής της τόσο ευεργετικής εφεύρεσης:
https://www.youtube.com/watch?v=qYTif9F188E#t=94

Πηγή: lifo.gr