Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015

Το βιβλίο-υπερόπλο (;) για να κοιμήσετε το παιδί σας


Παραμύθι «εγγύηση»;
Το βιβλίο-υπερόπλο (;) για να κοιμήσετε το παιδί σας
Το βιβλίο-υπερόπλο (;) για να κοιμήσετε το παιδί σας
Ο Ρότζερ υπόσχεται ότι θα υπνωτίσει, όσο πιο κυριολεκτικά γίνεται, το παιδί σας  


Αθήνα
Ψυχολόγος ισχυρίζεται ότι κατασκεύασε το απόλυτο όπλο στη μάχη για να βάλετε το αγγελούδι σας για ύπνο: Ένα βιβλίο. Πρόκειται για το παραμύθι με τίτλο «Ο λαγός που ήθελε να κοιμηθεί» και διαφημίζεται ως το βιβλίο στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί και το πιο ανήσυχο παίδι.

Λειτουργεί ή όχι, το βιβλίο έχει ήδη γίνει μπεστ σέλερ.

Ο σουηδός Καρλ-Γιόχαν Φοσέν Έρλιν είναι ψυχολόγος και, όπως παρουσιάζεται, έχει υπόβαθρο και στη γλωσσολογία. Δούλευε στο βιβλίο για τέσσερα χρόνια και το έχει γράψει πάνω με σημειολογική στρατηγική.

Στόχος είναι το παιδί να ταυτιστεί με τον πρωταγωνιστή λαγό, τον Ρότζερ, στην πορεία του να βρει τον «θείο Χασμουρητό» και εν τέλει να κοιμηθεί.

Η αφήγηση είναι «υπναγωνική», υποστηρίζεται, και στους γονείς-αναγνώστες συνιστάται να διαβάζουν με συγκεκριμένο τρόπο (πιο αργά ή ψιθυριστά) κομβικά σημεία -και ακόμη και να χασμουριούνται οι ίδιοι.

Στο Amazon το βιβλίο είναι ήδη στη λίστα με τις επιτυχίες. Οι απόψεις πάντως των γονέων διίστανται: Κατά αρκετούς, κάνει δουλειά, κατά άλλους (σχετικά λιγότερους, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει πολλά) όχι.
Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών