Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015

Η πρώτη δωρεάν βιβλιοθήκη της Λευκωσίας


Ανοίγει την Παρασκευή για το κοινό η ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην Πλατεία 

Από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου οι πολίτες της Λευκωσίας θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη που θα λειτουργήσει στην Πλατεία Φανερωμένης (στην μπροστινή είσοδο της εκκλησίας).  

Ο Δήμος Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο, στο πλαίσιο της πλούσιας κοινωνικής και εκπαιδευτικής δράσης τους, εγκαινιάζουν την πρώτη δωρεάν Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Λευκωσίας, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 11:00. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι µια μοντέρνα κατασκευή στα πρότυπα της παραδοσιακής βιβλιοθήκης που διαθέτει βιβλία, τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα δανειστεί, να τα διαβάσει και να τα επιστρέψει. Ο κάθε χρήστης μπορεί να προσφέρει δικά του βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. Δεν απαιτείται συνδρομή ή χρηματικό αντίτιµο και η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.   

Τη βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει και φιλοτεχνήσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αµπατζής και Ειρήνη-Αιµιλία Ιωαννίδου και ανήκει σε µια σειρά ανταλλακτικών βιβλιοθηκών που έχουν στηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας και η κατασκευαστική εταιρία Ε. Σκριμιζέας ΑΒΕΕ την παραχώρησε στο Δήμο Λευκωσίας.   

Η εταιρεία Public διέθεσε και εξόπλισε τη βιβλιοθήκη με εκατοντάδες βιβλία, ώστε όλοι οι χρήστες να μπορούν να τα ανταλλάσουν με τα δικά τους.   

Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών