Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2016

TIMES: ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 200 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



Σημαντική αναγνώριση για την αριστεία του Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί η νέα κατάταξη των βρετανικών Times (Times Higher Education World University Rankings 2015-16) που δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου 2016 και αφορά την κατάταξη πρωτοπορίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Στη λίστα δημοσιεύονται τα κορυφαία 200 Πανεπιστήμια της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που κατατάσσεται στις θέσεις 180-190 (βλ. Πίνακα).

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι τα μοναδικά ελληνόφωνα πανεπιστήμια που έχουν καταφέρει να συγκαταλέγονται στα κορυφαία 200 της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των πανεπιστημίων και ανώτερων ιδρυμάτων στην Ευρώπη υπερβαίνει τις 6 χιλιάδες.

Η λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Times «Times Higher Education World University Rankings» θεωρείται μια από τις 3 κατατάξεις με το μεγαλύτερο κύρος και τα αποτελέσματά της εμπιστεύονται και αξιοποιούνται κάθε χρόνο από υποψήφιους φοιτητές, επιχειρήσεις, καθώς επίσης και πολιτειακούς αξιωματούχους ανά το παγκόσμιο.  >> Περισσότερα

Πηγή: Πανεπιστήμιο Κύπρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών