Τρίτη, Ιουνίου 07, 2016

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη ΛευκωσίαΜε βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις, παζαράκι, ανταλλακτήριο βιβλίου, δραστηριότητες για παιδιά κ.ά.
Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nicosia Book Fest), διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και έχει ως στόχο να καθιερωθεί ως ένας θεσμός που θα προωθήσει το Βιβλίο στο κυπριακό κοινό, κάθε ηλικίας, θα φέρει κοντά τους αναγνώστες με τους συγγράφεις και θα αναδείξει το έργο των Κυπρίων συγγραφέων, σε μια εποχή που το βιβλίο αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προκλήσεις.
Το φεστιβάλ διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, ένας οργανισμός πρωτοπόρων ερευνητικών αναζητήσεων στα πεδία της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικονομίας, του πολιτισμού και της παιδείας στην Κύπρο.
Αναγνωρίζοντας την έλλειψη κουλτούρας αλλά και ενδιαφέροντος για το βιβλίο, και τη γνώση ευρύτερα, το Ινστιτούτο ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία και μέσα από την Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ που απαρτίζεται από ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού επιχειρεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα.
Το πρώτο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 12/6/2016 στο πάρκο Ακρόπολης σε συνδιοργάνωση με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τον Δήμο Στροβόλου και με τη συμμετοχή και υποστήριξη πέραν των 30 οργανισμών.
Στο χώρο του Φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα ναπαρακολουθήσει διάφορες βιβλιοπαρουσιάσεις και διαλέξεις σχετικά με το βιβλίο, να γνωρίσει συγγράφεις και να αγοράσει βιβλία σε χαμηλότερες τιμές από τα περίπτερα του Φεστιβάλ.
Θα λειτουργήσει επίσης παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου καθώς και ανταλλακτήριο βιβλίων.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιώναπό συγγραφείς και θεατρικές ομάδες καθώς και άλλες πολλές εκπλήξεις.
Στο Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν επίσης χώροι φαγητού και ποτού καθώς και υπαίθρια καφετέρια.
Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρεις στο http://www.nicosiabookfest.com/
Πηγή: timeoutcyprus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών