Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

Νέα συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης βιβλίων λανσάρουν Amazon- Migu


Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για τη διάθεση ενός νέου προϊόντος και αποκλειστικών υπηρεσιών σε Κινέζους αναγνώστες υπέγραψαν την Τρίτη η αμερικανική εταιρεία Amazon και η κινεζική Migu, θυγατρική της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας China Mobile (CMCC-Migu).
Με βάση τη συμφωνία, η Amazon και η CMCC-Migu θα προσφέρουν μία εντελώς νέα συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης βιβλίων (kindle) – την Kindle X Migu E-reader – που είναι η πρώτη τέτοια συσκευή που έχει λανσάρει η Amazon με άλλη εταιρεία. Η συσκευή αυτή συνδυάζει περισσότερα από 460.000 ηλεκτρονικά βιβλία από το στοκ ηλεκτρονικών βιβλίων της Amazon και πάνω από 400.000 ηλεκτρονικά λογοτεχνικά βιβλία της Migu.
«Οι Κινέζοι διαβάζουν περισσότερο από ποτέ και θα διαβάζουν στο μέλλον ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Amazon Devices, Ντέιβιντ Λιμπ, προσθέτοντας ότι πολλοί πελάτες στην Κίνα θέλουν να έχουν την ευελιξία να διαβάζουν όσο θέλουν από μία ποικιλία ειδών και συγγραφέων».
Ο Λιμπ είπε ότι οι δύο εταιρείες συνεργάσθηκαν πολύ στενά για να προσφέρουν στους Κινέζους πελάτες μία αναγνωστική εμπειρία που συνδυάζει τα καλύτερα βιβλία και την ηλεκτρονική λογοτεχνία.
Η Κίνα έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά για συσκευές kindle, σύμφωνα με την Ελέιν Τσανγκ, πρόεδρο της Amazon China. Περισσότερα από 460.000 βιβλία, περιλαμβανομένων 220.000 κινεζικών και 240.000 αγγλικών, είναι διαθέσιμα στο στοκ των ηλεκτρονικών βιβλίων στην Κίνα.
Η Σα Γιουέτζια, εκτελεστική αντιπρόεδρος της CMCC, δήλωσε ότι η αγορά ψηφιακών βιβλίων στην Κίνα ανήλθε το 2016 στα 12 δισ. γιουάν (1,76 δισ. δολάρια), αυξημένη κατά 25% σε σχέση με το 2015, και ότι αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% το 2017.
Σύμφωνα με έρευνα της Amazon China σε πάνω από 10.000 Κινέζους, που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο, το 56% των ερωτηθέντων διάβασε πάνω από 10 βιβλία το 2016 και το 82% διέθεσε τουλάχιστον μισή ώρα τη ημέρα στο διάβασμά τους.
Η CMCC – Migu είναι μία από τις μεγαλύτερες κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικής ανάγνωσης, με 160 εκατομμύρια ενεργούς αναγνώστες τον μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Xinhuawww.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών