Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2017

Η EasyJet λανσάρει μια εξαιρετική ιδέα

Τα Flybraries είναι ιπτάμενες βιβλιοθήκες για μικρούς ταξιδευτές.

Και ταξίδια και βιβλία, living the dream τα παιδιά!



Η EasyJet βρήκε τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα του πώς να ποσκολίσεις τα μωρά στο αεροπλάνο. Και το όνομα αυτής; Flybraries, από το flying libraries! Τι είναι αυτό; Είναι βιβλιοθήκες στα αεροπλάνα της γνωστής εταιρείας, που σκοπεύουν να κρατούν τους μικρούς επιβάτες απασχολημένους, ενώ ταυτόχρονα να ενθαρρύνουν την αγάπη προς τα βιβλία.
Τα Flybraries θα υπάρχουν σε 147 αεροσκάφη της EasyJet και θα αποτελούνται συνολικά από 7000 βιβλία!
Η ιδέα γεννήθηκε μετά από μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2000 γονείς. Το 83% δήλωσε ότι τα παιδιά τους διαβάζουν λιγότερο από όσο διάβαζαν οι ίδιοι όταν ήταν παιδιά.
Τα βιβλία θα προσφέρονται στα παιδιά από ένα τρόλεϊ και τα παιδιά θα πρέπει να τα επιστρέψουν όταν προσγειωθεί το αεροπλάνο. Παρόλα αυτά, θα μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν αποσπάσματα από κλασικά παιδικά βιβλία από το easyJet bookclub.
Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Jacqueline Wilson και την Puffin Classics για την επιλογή των βιβλίων. Μέσα στις επιλογές των παιδιών είναι βιβλία όπως το «Πίτερ Παν», «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», «Ο μάγος του Οζ» και πολλά άλλα. Η ίδια η Jacqueline Wilson δήλωσε ότι «οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά για να κολλήσουν με μια σπουδαία ιστορία. Τα βιβλία ενισχύουν την φαντασία και την ανάπτυξη των παιδιών. Το διάβασμα ανακουφίζει, ψυχαγωγεί, ενισχύει το λεξιλόγιο και εξασκεί το μυαλό και μια πτήση είναι το ιδανικό μέρος για απόδραση σε μια λογοτεχνική περιπέτεια». Μα τι ωραία που τα λέει!
Μπορείς να μάθεις περισσότερα στο easyJet bookclub εδώ!

Πηγή: avant-garde.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών