Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2017

Η πρώτη ψηφιακή ιατρική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί στον Ευαγγελισμό


Η πρώτη ψηφιακή ιατρική βιβλιοθήκη που θα διασυνδέεται με όλα τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, θα δημιουργηθεί στον «Ευαγγελισμό», με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ahepa» (Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση).
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του έργου, πρόκειται για μια ψηφιακή βιβλιοθήκη για γιατρούς, εργαζόμενους στα νοσοκομεία και φοιτητές που θα διασυνδέεται με το εξωτερικό, αλλά και με τα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Θα είναι μια υποδομή με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, το κόστος της οποίας θα ανέλθει περίπου στις 300.000 ευρώ.
Η βιβλιοθήκη θα είναι στο ισόγειο του «Ευαγγελισμού», σε νεόκτιστο κτίριο με συνολική έκταση 250 τμ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στο 2019.
Η ομογενειακή οργάνωση «Ahepa» ξεκινά έρανο για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης, ο οποίος θα ανακοινωθεί επισήμως την Παρασκευή 13/10.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των δωρεών της οργάνωσης «Ahepa» στην Ελλάδα είναι η μεγάλη οικονομική συνεισφορά για τη δημιουργία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η πτέρυγα ΑΧΕΠΑ στον «Ευαγγελισμό».
Πηγή: www.eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών