Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2018

Ιδρύθηκε η πρώτη ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη του Λονδίνου


Μια κινητή ελληνική δανειστική βιβλιοθήκη λειτουργεί από το τέλος του 2017 στο Λονδίνο, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες όσων αγαπούν τη σύγχρονη λογοτεχνία και ποίηση και ζουν στη Μεγάλη Βρετανία. 
Είναι μια πρωτοβουλία νέων, κυρίως, ανθρώπων που συγκρότησαν τον Ελληνικό Κύκλο Βιβλιόφιλων Λονδίνου (Ε.ΚΥ.ΒΙ.Λ), για την ανταλλαγή βιβλίων αλλά και μια σειρά δράσεων, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, εκδόσεις και προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών από την Ελλάδα.

Οι συναντήσεις γίνονται σε γνωστά ελληνικά καφέ του Λονδίνου, αφού οι ενδιαφερόμενοι έχουν επιλέξει τα βιβλία από την ιστοσελίδα της δανειστικής βιβλιοθήκης. Οι ενότητες (ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία, δοκίμιο) εμπλουτίζονται διαρκώς, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδόσεις και ανθολογίες σε δίγλωσση παρουσίαση.
Το 2018, μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται η πρόσκληση Ελλήνων συγγραφέων και προσωπικοτήτων από τον χώρο της Τέχνης για να επικοινωνήσουν με το κοινό τους στο Λονδίνο. 
Με σύνθημα «τα βιβλία δεν είναι για τα ράφια, αλλά για να μεταφέρουν γνώση», ο Ελληνικός Κύκλος Βιβλιόφιλων του Λονδίνου καλεί για καφέ και ανταλλαγή απόψεων όσους αγαπούν το βιβλίο και ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα. 
Καλεί, επίσης, φορείς και όσους δραστηριοποιούνται στον εκδοτικό χώρο στην Ελλάδα, να βοηθήσουν τη δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία σύγχρονης ελληνικής αλλά και ξένης λογοτεχνίας.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης: http://www.ekivil.org/
Πηγή: www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών