Τρίτη, Μαΐου 14, 2019

Ψηφιακή βιβλιοθήκη ετοιμάζει η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών




Στη δημιουργία ψηφιακής ιατρικής βιβλιοθήκης προχωρεί η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, με στόχο να προωθήσει τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, αξιοποιώντας σχετική δωρεά από την οικογένεια του εφοπλιστή Χατζηπατέρα.

Το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο του 45ουετήσιου Πανελληνίου Ιατρικού Συνεδρίου, που οργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών 15-18 Μαΐου στην Αθήνα. Όπως εξήγησε σε συνέντευξη τύπου ο γ.γ. της εταιρείας κ. Λ. Θηρραίος, αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται το σχέδιο της αναγκαίας επένδυσης, η οποία θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία εντευκτηρίου, που θα μπορούν να αξιοποιήσουν όλες οι επιστημονικές εταιρείες.
Το ψηφιακό όραμα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών έχει παράλληλα στόχο τη διασύνδεση των ιατρικών βιβλιοθηκών των νοσοκομείων, που λόγω της κρίσης και της έλλειψης χρηματοδότησης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, το σύλλογο βιβλιοθηκονόμων και τη φαρμακοβιομηχανία.
Η εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου θα γίνει από τον γνωστό καθηγητή του London School of Economics Ηλία Μόσιαλο με θέμα: «Για ένα σύγχρονο σύστημα υγείας: Η πολιτική υγείας στην Ελλάδα μετά τα μνημόνια». Το ζητούμενο για τη χώρα μας είναι ένα αληθινά δημόσιο σύστημα υγείας, με εισαγωγή των στοιχείων της διαφάνειας και του ανταγωνισμού.
Ο καθηγητής Παθολογίας και πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών κ. Δημήτρης Μπούμπας και ο αντιπρόεδρος, καθηγητής νευρολογίας Σωκράτης Παπαγεωργίουαναφέρθηκαν επιγραμματικά στη θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται σε διάφορα επίκαιρα θέματα, όπως:


  • Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: Τι ψηφίστηκε, τι εφαρμόζεται, ποιες οι δυσκολίες και οι πιθανές λύσεις.
  • Θεραπευτικά πρωτόκολλα: αύξηση της γραφειοκρατίας ή εξορθολογίκευση της ιατρικής πράξης; Υπάρχει όφελος για τον ασθενή;
  • Καινοτόμες θεραπείες και τεχνολογίες: Ποιες είναι και πώς θα αλλάξουν το τοπίο;
  • Αξιοποίηση ιατρικών δεδομένων σε εθνικό επίπεδο: Ποια τα πλεονεκτήματα και πως μπορούν να αξιοποιηθούν;
  • Σωματική άσκηση: Νέες έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση αποτελεί ασπίδα προστασίας έναντι του διαβήτη ακόμη και της άνοιας.
  • Ιατρική χρήση κάνναβης: Μύθοι και πραγματικότητα
Πηγή: virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών