Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2010

Προχωρά επιτέλους η ανέγερση του κτηρίου της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου / Έτοιμο το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Κυπριακής Βιβλιοθήκης

Την περασμένη Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Υγείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη την προώθηση 2 πολύ σημαντικών έργων τα οποία όταν πραγματοποιηθούν θα αλλάξουν τα βιβλιοθηκονομικά δεδομένα στην Κύπρο:


Α) Το Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρία αποφάσισε να επιτρέψει στο Πανεπιστήμιο να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση του Κέντρου Πληροφόρησης και Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» στην Πανεπιστημιούπολη.
Ο διαγωνισμός για τις προσφορές θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Το έργο το οποίο θα στοιχήσει γύρω στα 40 εκ. ευρώ θα αρχίσει να ανοικοδομείται από το 2011. Τη χρονιά αυτή θα δαπανηθούν τα χρήματα της δωρεάς Στέλιου Ιωάννου και από το 2012 το έργο θα ενταχθεί στον Προϋπολογισμό του κράτους.
Το κτήριο αναμένετε να ολοκληρωθεί σε 5 περίπου χρόνια από την έναρξη του (δηλαδή το 2016).


Β) Παραδόθηκε στον Υπουργό πενταετές Σχέδιο Ανάπτυξης για την Κυπριακή Βιβλιοθήκη.
Το σχέδιο εκπονήθηκε αφιλοκερδώς από την Διευθυντή του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Φίλιππο Τσιμπόγλου και τον Λειτουργό του Πανεπιστημίου Κύπρου – Βιβλιοθηκονόμο Ανδρέα Κ. Ανδρέου και εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πανεπιστημίου Κύπρου προς την κυπριακή κοινωνία.
Το σχέδιο που προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες και λειτουργίες τις οποίες πρέπει να αναλάβει η Κυπριακή Βιβλιοθήκη προκειμένου να ανταποκριθεί στον ρόλο της ως «Εθνική Βιβλιοθήκη» της Κύπρου, θα κατατεθεί από τον Υπουργό Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.
Στο σχέδιο ανάπτυξης γίνεται αναφορά και στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Κυπριακή Βιβλιοθήκη και γίνονται συγκεκριμένες εισηγήσεις για την αντιμετώπιση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών