Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

Biblioteca Italiana


Mε την ευκαιρία των εορτασμών για τα πενηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας, μέσω της Ιταλικής Πρεσβείας, δώρισε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου τη σημαντική συλλογή βιβλίων “Biblioteca Italiana”. Η επίσημη παραλαβή της δωρεάς έγινε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε μια σεμνή τελετή.

Η μεγάλης αξίας συλλογή περιέχει αξιόπιστες εκδόσεις των σημαντικότερων έργων ιταλικής λογοτεχνίας, έργα που αφορούν θεματικούς τομείς όπως η ιταλική ιστορία, τέχνη και πολιτισμός, αλλά και έργα αναφοράς με ιταλικό επίκεντρο, όπως εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και άτλαντες.

Η δωρεά της συλλογής στοχεύει στην υποβοήθηση δημιουργίας κέντρων προώθησης της ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού στις σημαντικότερες βιβλιοθήκες και πολιτιστικά ινστιτούτα. Η δωρεά εντάχθηκε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας ιταλικής γλώσσας», που περιλαμβάνει κι άλλες εκδηλώσεις.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Σταύρος Α. Ζένιος, ο Γενικός Διευθυντής Βιβλιοθηκών του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας κ. Maurizio Fallace, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ολυμπία Στυλιανού, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο, Α.Ε. Alfredo Bastianelli και ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Φίλιππος Τσιμπόγλου.

Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών