Παρασκευή, Μαΐου 18, 2012

To Google Play ebooks ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ιταλία


Η Google ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας Google Play eBooks στην Ιταλία. Έχοντας υπογράψει συμφωνίες με μια σειρά από Ιταλούς εκδότες (όπως, μεταξύ άλλων, οι Mondadori, Einaudi, Rizzoli, Bompiani, Bloomsbury Publishing, κ.ά.), το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Google παρέχει πρόσβαση σε μερικές χιλιάδες τίτλους στην ιταλική γλώσσα και σε περισσότερους από 2 εκ. τίτλους e-books, στο σύνολο.

To Google eBooks παρέμενε ένα βιβλιοπωλείο περιορισμένο στα γεωγραφικά όρια των ΗΠΑ, έως τα μέσα του 2011. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στην Αυστραλία, στον Καναδά και στη Μ. Βρετανία, στοχεύοντας, πλέον, και τις μη-αγγλόφωνες χώρες. Για να γιορτάσει το γεγονός, η Google προσφέρει δωρεάν, μέσω του βιβλιοπωλείου της, μια σειρά από κλασικούς τίτλους των ιταλικών γραμμάτων, όπως οι «L’uomo, la bestia e la virtù» και «Cavalleria rusticana».

Εκτός από e-books, οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή ανάγνωσης Google Play Books App. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι, μέσω αυτής, τα e-books που αγοράζονται μπορούν να διαβαστούν σε μια πολύ μεγάλη ομάδα συσκευών (με λειτουργικά συστήματα PC, Android, iOS, κ.ά.-ταμπλέτες, έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί αναγνώστες, κοκ.), να αποθηκευτούν στο «νέφος» και η ανάγνωσή τους να συνεχιστεί, εάν είναι ανάγκη, σε άλλη συσκευή.

Στα προσεχή πλάνα της Google, για επέκταση του Google Play και σε άλλη, μη-αγγλόφωνη ευρωπαϊκή χώρα, περιλαμβάνεται η Γαλλία.

Πηγή: techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών