Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2012

Μ. Βρετανία: Το 10% του πληθυσμού θα κατέχει ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης έως το τέλος του 2012

 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ΙΗS Screen Digest, μέχρι το τέλος του 2011 είχαν πουληθεί 7 εκ. ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης (e-readers και tablets) στη Μ. Βρετανία. Στο τέλος του 2012 ο αριθμός αυτός προβλέπεται να φτάσει τα 12 εκ. συσκευές, αγγίζοντας το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας ευφορίας φθινοπωρινής παρουσίασης νέων, αναβαθμισμένων συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης στην αγορά. Έτσι, τις κινήσεις της Google (με το Nexus 7) και της Amazon (με το Kindle Paperwhite και το νέο Kindle Fire, που πωλούνται, προς το παρόν, μόνο στις ΗΠΑ), ακολουθούν τρεις νέες συσκευές από την Kobo (οι αναγνώστες Kobo Go, Kobo Mini και η ταμπλέτα Kobo Arc), που θα αρχίσουν να πωλούνται από την 1η Οκτωβρίου και η ταμπλέτα από τον Νοέμβριο, και οι αναγνώστες Nook Simple Touch και Nook Glowlight της Barnes & Noble, που θα αρχίσουν να πωλούνται από τις 15 Οκτωβρίου, περίπου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Τα φυσικά βιβλιοπωλεία συμμετέχουν ενεργά σ΄ αυτές τις εξελίξεις: η Kobo/Rakuten θα λανσάρει τις νέες συσκευές μέσα από τα καταστήματα W.S. Smith, με τα οποία συνεργάζεται εδώ και καιρό αποκλειστικά, ενώ η Barnes & Noble θα υποστηρίζει το Nook μέσα από τα καταστήματα John Lewis, Blackwell´s, Argos και Foyles, που ετοιμάζουν ειδικά events για την παρουσίασή τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ανταγωνισμός των κατασκευαστριών εταιρειών στο πεδίο των τιμών: οι νέοι ηλεκτρονικοί αναγνώστες Kobo Go, με οθόνη 6 ιντσών, και Kobo Mini, με οθόνη 5 ιντσών για τους teenagers, θα πωλούνται στην ίδια περίπου τιμή ή και φτηνότερα από το Kindle (100 και 59 στερλίνες, αντίστοιχα, η δε ταμπλέτα Kobo Arc από 170 έως 200 στερλίνες, η έκδοση με τα 8 και με τα 16GB). Επίσης, η Barnes & Noble ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία από τις ταμπλέτες της στη βρετανική αγορά, έως τα Χριστούγεννα, με τιμή που θα είναι ανταγωνιστική του Kindle Fire.
 
Διαβάστε περισσότερα στα αγγλικά εδώ και εδώ και εδώ
 
Πηγή: ebooks.ekebi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών