Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Σαμπουάν «2 σε 1» – και σαμπουάν και βιβλίο

 
Αντί για το καθιερωμένο αυτοκόλλητο το οποίο αναγράφει τα συστατικά του σαμπουάν, θα βρίσκεται πλέον ένα μικρό διήγημα
 
Σε μια άκρως πρωτοποριακή κίνηση προχωράει η ελληνική εταιρεία παρασκευής σαμπουάν «Aquae». Συγκεκριμένα, στην πίσω όψη του κάθε σαμπουάν, αντί για το καθιερωμένο αυτοκόλλητο το οποίο αναγράφει τα συστατικά του σαμπουάν, θα βρίσκεται πλέον ένα μικρό διήγημα. Στόχος αυτής της κίνησης είναι να εκμεταλλευτεί η εταιρεία τη συνήθεια των Ελλήνων να διαβάζουν αυτά που αναγράφονται σε συσκευασίες σαμπουάν όσο βρίσκονται στην τουαλέτα για την φυσική τους ανάγκη.
 
Όπως δήλωσε στο «Κουλούρι» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μηνάς Γεωργίου: «Διαβάσαμε σε μια έρευνα ότι 7 στους 10 Έλληνες έχουν τη συνήθεια να διαβάζουν μηχανικά τα συστατικά από τα μπουκαλάκια των σαμπουάν κατα τη διάρκεια της παραμονής τους στην τουαλέτα. Αποφασίσαμε λοιπόν εδώ στην «Aquae» να εκμεταλλευτούμε αυτή την τάση, προσφέροντας στους πελάτες μας την ευκαιρία να διαβάσουν κάτι ποιοτικό.»
 
Σύμφωνα με το σχέδιο της «Aquae» θα υπάρχουν διηγήματα πολλών ειδών, ανάμεσα τους αστυνομικά, μυστηρίου, κοινωνικά, ακόμα και άρλεκιν. Οι ιστορίες θα γράφονται σε συνέχειες προκειμένου οι πελάτες να αναζητούν όλα τα μπουκαλάκια τα οποία όταν συνδυάζονται θα σχηματίζουν μια ολοκληρωμένη ιστορία. Εξετάζεται ακόμα η ιδέα να υπάρξουν εικονογραφημένες ιστοριούλες για τα παιδικά σαμπουάν ενώ στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσουν και συσκευασίες στις οποίες οι ιστορίες θα αναγράφονται σε κώδικα Μπράιγ, δείγμα της έντονης κοινωνικής ευαισθησίας που διακρίνει τον κύριο Γεωργίου.
 
Οι εκπλήξεις ωστόσο δεν σταματούν εδώ, καθώς κάποιες από τις ιστορίες που θα επιλεχθούν για να τοποθετηθούν στα μπουκαλάκια θα προκύψουν από ανοιχτό διαγωνισμό στον οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει το διήγημα του στο site της εταιρείας και τα καλύτερα εξ αυτών θα πάρουν το δρόμο για την τουαλέτα.
 
Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αυτή την πρωτοβουλία γνωστοί συγγραφείς όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Πέτρος Τατσόπουλος αλλά και ο Μένιος Σακελλαρόπουλος.
 
Πηγή:www.tokoulouri.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών