Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2012

Το Twitter διοργανώνει online «Φεστιβάλ Λογοτεχνίας»

 
Twitter Fiction Festival
 
 
Η ιδέα χρήσης του Twitter ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης δεν είναι καινούρια, αφού από πολύ νωρίς αρκετοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν για να αφηγηθούν ιστορίες μυθοπλασίας ή να υποδυθούν περσόνες. Αυτή τη φορά, όμως, είναι το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο που αναγνωρίζει αυτόν του τον ρόλο και αποφασίζει να διοργανώσει στα τέλη Νοεμβρίου ένα πενταήμερο «Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Twitter».

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online, θα φιλοξενηθεί από το Twitter στο hashtag #twitterfiction και θα περιλαμβάνει τους δημιουργικούς λογοτεχνικούς πειραματισμούς συγγραφέων από όλο τον κόσμο. Στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, το Twitter επικαλείται έναν αμερικανό καθηγητή από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που θεωρεί ότι το Tweet μπορεί να ιδωθεί ως μια νέα λογοτεχνική πρακτική, και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να υποβάλλουν την ιδέα τους.
 
Πιο συγκεκριμένα, ζητά από τους ενδιαφερόμενους να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσουν να εξερευνήσουν τους τύπους περιεχομένου που ήδη υπάρχουν στο Twitter (σύντομες ιστορίες σε Tweet, συνομιλίες μέσω του Twitter, ζωντανές μεταδόσεις μέσω Tweet) ή, ακόμη καλύτερα, πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν καινούριο. Η υλοποίηση της πρότασης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το διάστημα των 5 ημερών που διαρκεί το Φεστιβάλ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει και να το εξαντλήσει (θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και μία ώρα).
 
Οι συγγραφείς που θα επιλεγούν από το Twitter για να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν στις 19 Νοεμβρίου και το Φεστιβάλ αυτό καθαυτό θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου.
 
Πηγή: Twitter Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών