Τρίτη, Οκτωβρίου 09, 2012

Τα e-book ευνοούν τη διάδοση των βιβλίων

 
Παρά το ότι πολλοί μιλούν για την αξεπέραστη αίσθηση της μυρωδιάς, του ξεφυλλίσματος και της ανάγνωσης ενός παραδοσιακού βιβλίου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τις νέες συνήθειες, τα e-books, που σε πολλές περιπτώσεις ευνοούν το βασικό ζητούμενο, το διάβασμα.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για τα e-books, με θέμα: "Ψηφιακό βιβλίο: διαβάζοντας παντού, διαβάζοντας περισσότερο!" με στόχο την ενημέρωση των αναγνωστών για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού βιβλίου.

Ο υπεύθυνος του blog "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης" Μιχάλης Καλαμαράς, μιλώντας για τους καινούργιους δρόμους που ανοίγει το ηλεκτρονικό βιβλίο, είπε ότι: "μπορεί κανείς να έχει μαζί του μία ολόκληρη βιβλιοθήκη, τουλάχιστον 1500 βιβλία που είναι περισσότερα από αυτά που έχουμε διαβάσει σε ολόκληρη τη ζωή μας. Επίσης μπορούμε να χειριστούμε καλύτερα το κείμενο, να κινηθούμε σε διαφορετικά σημεία, να κρατήσουμε σημειώσεις, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για κάποια μελέτη. Όπως σημαντικός είναι και κοινωνικός χαρακτήρας του ebook, καθώς μπορεί κανείς να μοιράζεται αποσπάσματα ή φράσεις στο facebook και το twitter ".

Το βέβαιο είναι ότι το ηλεκτρονικό βιβλίο δίνει περισσότερες ευκαιρίες σε νέους συγγραφείς, αφού είναι πολύ πιο εύκολο και με μικρότερο κόστος να εκδώσουν τα βιβλία τους.

Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και σαν μια έρευνα αγοράς γι' αυτό και αρκετοί εκδότες τεστάρουν πρώτα τα βιβλία τους ψηφιακά και μετά τα τυπώνουν.

Πηγή: 
www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών