Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012

Συγχωνεύονται οι εκδοτικοί οίκοι κολοσσοί, Penguin Random και House

 

Κοινός στόχος το ψηφιακό βιβλίο

 
Μερικά από τα πρώτα βιβλία του Penguin.Δύο εκδοτικοί κολοσσοί, ο Penguin και ο Random House, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε έναν νέο εκδοτικό οργανισμό με την επωνυμία Penguin Random House, επιβεβαίωσαν οι Pearson και Bertelsmann που κατέχουν τους οίκους.

Οι ραγδαίες αλλαγές στην εκδοτική βιομηχανία και η στροφή από το έντυπο στο ηλεκτρονικό βιβλίο με τις προκλήσεις που θέτει και τα νέα κεφάλαια που απαιτεί είναι το κίνητρο για την ένωση, όπως προκύπτει από ανακοίνωση των δύο ομίλων.

«Και οι δυο εταιρείες έχουν να επιδείξουν μακρά ιστορία και εκδοτική υπεροχή και ήταν και οι δύο πρωτοπόρες στη δραματική μεταμόρφωση της εκδοτικής βιομηχανίας προς την κατεύθυνση των ψηφιακών εκδόσεων και του ψηφιακού εμπορίου.

» Επανεξετάζοντας τις μακροπρόθεσμες τάσεις και τις αλλαγές στην εκδοτική βιομηχανία, οι όμιλοι Pearson και Bertelsmann κατέληξαν ο καθένας στο συμπέρασμα ότι η εμπορική επιτυχία τους θα μπορούσε καλύτερα να εξασφαλισθεί μέσω της συνεργασίας με έναν άλλον μεγάλο εκδότη παγκόσμιας εμβέλειας», σημειώνουν.

Ο Όμιλος Bertelsmann θα κατέχει το 53% της νέας επιχείρησης και ο Όμιλος Pearson το 47%. Από τη συγχώνευση εξαιρούνται οι εμπορικές δραστηριότητες του Bertelsmann στη Γερμανία ενώ ο Pearson θα διατηρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Penguin σε αγορές στον τομέα της εκπαίδευσης ανά τον κόσμο. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Το 2011, o Random House κατέγραψε έσοδα 1,48 δισ. στερλινών και λειτουργικά κέρδη ύψους 161 εκατ. στερλινών και ο Penguin έσοδα ύψους 1 δισ. στερλινών και λειτουργικά κέρδη ύψους 111 εκατ. στερλινών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών