Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012

Άρχισε τη λειτουργία της η «2η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Κύπρου» στο Παραλίμνι

 
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τα εγκαίνια της «2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου».

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός, τον οποίο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος και ακολούθησε εκδήλωση στο χώρο της Έκθεσης, με εισαγωγική ομιλία για τη διοργάνωση της «2ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Κύπρου» από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας Αμμοχώστου Βασίλειο.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην αξία του βιβλίου διαχρονικά και στη σημασία της διοργάνωσης της Έκθεσης Βιβλίου από την Μητρόπολη Κωνσταντίας.

Στην τελετή των εγκαινίων διαβάστηκε χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, Επίτροπο Προεδρίας Γιώργο Ιακώβου.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέπτυξε σε ομιλία του το θέμα: «Εκκλησία Κύπρου και Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Μακαριότατος αναφέρθηκε στις σχέσεις της Κυπριακής Εκκλησίας με την Ενωμένη Ευρώπη και στην ίδρυση και λειτουργία στις Βρυξέλλες του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τελετή των εγκαινίων έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από την παιδική χορωδία του Δήμου Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η «2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου», η οποία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου 2012, αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό και πνευματικό γεγονός για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Η έκθεση έχει σαν γενικό θέμα «Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη», «αποτελεί πλέον θεσμό και είναι μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Η «1η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου» διοργανώθηκε με επιτυχία το 2010 και την επισκέφθηκαν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες και φίλοι του βιβλίου. Από τότε αποφασίστηκε η ανά διετία διοργάνωση της Έκθεσης Βιβλίου».

Αναμένεται ότι η «2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου» θα προσελκύσει και πάλι το ενδιαφέρον του κόσμου. Πολλοί είναι οι εκδοτικοί οίκοι που συμμετέχουν σε αυτή και στα πλαίσια της θα πραγματοποιηθούν ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές εκδηλώσεις.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Δευτέρα - Παρασκευή από τις 08.00 - 13.00 και από τις 16.00 - 20.00 . Το Σαββατοκύριακο η έκθεση θα λειτουργεί από τις 09.00 - 13.00 και από τις 16.00 – 19.00.
Πηγή:www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών