Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2012

Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής: ‘ο Άλλος’ στις ιστορίες που λέμε για τους εαυτούς μας

 
Αξιοποιήστε αυτήν την εικόνα ως πηγή έμπνευσης για να γράψετε μια σύντομη ιστορία, η έκταση της οποίας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 1500 λέξεις. Στείλτε την ιστορία σας στην ηλ. διεύθυνση readingthelines@hotmail.com μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2012. Στους νικητές θα δοθούν χρηματικά βραβεία (300€, 200€, 100€) καθώς και βιβλία νεανικής λογοτεχνίας. Επίσης, οι βραβευμένες ιστορίες θα συμπεριληφθούν σε μία συλλογή ιστορίων, προγραμματισμένη να εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2013.
Πιο κάτω θα δείτε περαιτέρω οδηγίες που ίσως σας δώσουν μια ώθηση για δημιουργικότητα:
  1. Περιγράψτε μια φανταστική συνάντηση με ένα άτομο/μια ομάδα ατόμων που από παλιά θεωρούσατε διαφορετικό/ά από εσας.
  2. Σκεφτείτε κάτι που θεωρείτε ως στερεότυπο για ένα συγκεκριμένο άτομο/μια ομάδα και ξεκινήστε την ιστορία σας με αυτή την πρόταση.
  3. Είστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο ανθρώπους και είστε ο μόνος/η μόνη εκεί που είναι ……………..Περιγράψτε τα συναισθήματά σας και τι συμβαίνει.
  4. Χρησιμοποιήστε την πιο κάτω πρόταση στην ιστορία σας: ‘Μη φοβάσαι το ξένο και το διαφορετικό, τον εαυτό σου μάλλον να φοβάσαι’
Όροι:
  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι της Κύπρου ηλικιών 15-35
  2. Γλώσσες συμμετοχής: Ελληνικά, Τούρκικα, Αγγλικά
  3. Έκταση: μέχρι 1500 λέξεις
  4. Τελευταία ημέρα υποβολής: 9η Δεκεμβρίου
Ο διαγωνισμός προκυρήσσεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου στα πλαίσια του προγράμματος Διαβάζοντας τις Γραμμές: ‘ο Άλλος’ στις ιστορίες που λέμε για τους εαυτούς μας. Η πρωτοβουλία αυτή κατέστη δυνατή μέσω του Youth Power Small Grants και χρηματοδοτείται από το UNDP-ACT. Οι απόψεις που εκφράζονται στην παρούσα ανακοίνωση είναι των συγγραφέων και δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τις απόψεις του Youth Power, του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ή των μελών που αποτελείται, UNDP ή USAID.
 
Πηγή: louizamallouri.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών