Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2012

Τα πνευματικά δικαιώματα για χρήση μουσικής σε επιχειρήσεις, στην Επ. Εμπορίου

 
Εντός 15 ημερών οι εισηγήσεις των εμπλεκομένων
 
Το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μουσική, συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αγγελος Βότσης, μετά τη συνεδρία, σκοπός είναι να βρεθεί ο τρόπος ώστε οι επιχειρήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν τη μουσική για ψυχαγωγία και προσέλκυση πελατών, να έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στη χρήση της μουσικής.

Ο κ. Βότσης ανέφερε ότι αναμενόταν οδηγία από την ΕΕ, η οποία θα επίλυε τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε αυτό το τομέα. Ωστόσο, όπως είπε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ενημέρωσαν την Επιτροπή, ότι η νέα οδηγία δεν περιλαμβάνει σημεία που αφορούν τους προβληματισμούς της Επιτροπής για το θέμα.

«Ετσι, αποφασίσαμε ότι θα κινηθούμε στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας και έχουμε καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους εντός 15 ημερών να δώσουν τις εισηγήσεις τους, να δώσουν τις δικές τους προτάσεις για να βρεθεί εκείνος ο τρόπος ώστε οι επιχειρήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν τη μουσική για ψυχαγωγία και προσέλκυση πελατών, να έχουν την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στη χρήση της μουσικής», είπε.

Με αυτό τον τρόπο, κατέληξε ο κ. Βότσης, η προσπάθεια είναι να βρεθεί ο τρόπος, χωρίς να παραβιάζεται ευρωπαϊκή νομοθεσία, έτσι ώστε «να μην βάλουμε ακόμα ένα χαράτσι σε όλες αυτές τις μικρές επιχειρήσεις».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών