Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2012

Έκθεση για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος

 

Αθήνα: Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς, εγκαινιάζουν αύριο, Παρασκευή την έκθεση «Πώς Απέθανε η Μικρά Ασία» με πολεμικές ανταποκρίσεις, δημοσιεύματα, μαρτυρίες και ημερολογιακές καταγραφές.

Η έκθεση περιλαμβάνει πολύτιμα ντοκουμέντα από το ιστορικό αρχείο των γεγονότων της Μικράς Ασίας, το οποίο συγκρότησε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και ερευνητής Κωνσταντίνος Φαλτάιτς και φυλάσσεται στο Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς.

Εκτίθενται ανταποκρίσεις του ιδίου από την Μικρασιατική Εκστρατεία, δημοσιεύματα άλλων πολεμικών συντακτών που σταχυολόγησε, καθώς και ημερολογιακές σημειώσεις, μαρτυρίες και απομνημονεύματα που κατέγραψε τους τελευταίους μήνες πριν την καταστροφή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο, Παρασκευή στις 5:30 το απόγευμα στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Πανεπιστημίου 32, Αθήνα).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «Το χρονικό της Προσφυγιάς» παραγωγής Μουσείου - Αρχείου ΕΡΤ

Διάρκεια έκθεσης: 30 Νοεμβρίου 2012 - 31 Δεκεμβρίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Πέμπτη: 9 π.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή & Σάββατο: 9 π.μ. - 2 μ.μ.

 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών