Δευτέρα, Νοεμβρίου 26, 2012

Πέθανε ο αυστραλός συγγραφέας Μπράις Κόρτνεϊ

 
 
 
Ο διάσημος αυστραλός συγγραφέας Μπράις Κόρτνεϊ, ο οποίος πούλησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του σε ολόκληρο το κόσμο, πέθανε χθες σε ηλικία 79 ετών στο σπίτι του στην Καμπέρα, δύο μόλις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του βιβλίου, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο εκδότης του.
 
Ο συγγραφέας έπασχε από καρκίνο του στομάχου.
 
Ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής Κόρτνεϊ εγκατέλειψε την 30ετή καριέρα του στο χώρο της διαφήμισης στα τέλη της δεκαετίας του 80 για να γίνει συγγραφέας μετά την επιτυχία του πρώτου του βιβλίου με τον τίτλο The Power Of One, το 1989.
 
Γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια στη νότια Αφρική και σπούδασε δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία με τη σύζυγό του Μπενίτα το 1958.
 
Το πρώτο του βιβλίο (The Power Of One) είναι μία περιγραφή του απαρτχάιντ και πούλησε οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα, μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες και έγινε ταινία του Χόλιγουντ.
 
Το 1993 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο "April Fool's Day" (Πρωταπριλιά), που αναφέρεται στον θάνατο του γιου του Ντέιμον ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό του AIDS ύστερα από μία μετάγγιση αίματος ρουτίνας.
 
Πηγή: www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών