Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2012

Ανακοινώθηκαν τα Βραβεία του Διαγωνισμού Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου

 
Το 1ο Βραβείο του Διαγωνισμού Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου για το 2012, απονέμεται στην Μαριέλλη Σφακιανάκη-Μανωλίδου, για το έργο «Ο μικρός αδελφός» το οποίο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό έπαθλο των 2.500 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΡΙΚ, «Ο Μικρός Αδελφός» είναι ένα «πρωτοποριακό, καλογραμμένο έργο, το οποίο καταπιάστηκε με περίτεχνο τρόπο με το θέμα της μοναξιάς και των ναρκωτικών».

Το 2ο Βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 2.000 χιλιάδων ευρώ απονέμεται στην Μαρία Παύλου, για το έργο «Μαμά, με πονάς!».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πρόκειται για έργο με θεματολογία δοσμένη με σύγχρονο τρόπο με στόχο να ευαισθητοποιήσει όσον αφορά το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών με πολύ καλή ανάπτυξη των χαρακτήρων».

Το 3o Βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ απονέμεται στη Ρεβέκκα Αποστολοπούλου για το έργο «Μοναξιά» το οποίο είναι ένα έργο «συγκινητικό, με καλή δομή και στρωτό διάλογο που αποτυπώνει τη ζωή της τρίτης ηλικίας».

Έπαινοι απονέμονται στην Βασιλική Φωτίου για το έργο «Νυχτερινός Επισκέπτης» το οποίο είναι ένα έργο με καλή ανάπτυξη χαρακτήρων που αγγίζει το θέμα της ξενοφοβίας καθώς και στην Μαρία Γεωργιάδου για το έργο της «Όσο πατά η γάτα» το οποίο χαρακτηρίζεται «μια καλή κωμωδία με ενδιαφέροντες σύγχρονους χαρακτήρες».

Τέλος, έπαινος απονέμεται και στον Κυριάκο Φλουρή για το έργο «Η κληρονομιά της θείας», μια ακόμη κωμωδία «με στρωτή γλώσσα και ενδιαφέροντες χαρακτήρες».

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ως Πρόεδρος η Ελένη Λουκά Μιχαήλ – Ανώτερη Λειτουργός Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων και μέλη οι Ξένιος Ξενοφώντος – Τακτικός συνεργάτης ΡΙΚ – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Δέσπω Κόνιζου-Λοϊζιά – Πρόεδρος της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου, Ελλάδα Ευαγγέλου, Εκπρόσωπος του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και Θανάσης Δρακόπουλος – Εκπρόσωπος της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση από το ΡΙΚ.

Πηγή: www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών