Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2013

Πέθανε η συγγραφέας και πολιτικός Ρούλα Κακλαμανάκη

 

Σε ηλικία 77 ετών

 
Απεβίωσε η συγγραφέας και πολιτικός Ρούλα Κακλαμανάκη, σε ηλικία 77 ετών, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Η Ρούλα Κακλαμανάκη γεννήθηκε στον Πειραιά από Μονεμβασίτες γονείς. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικαστικός υπάλληλος από το 1959 ως το 1967 και από το 1967 μέχρι το 1977 ως δικαστής. Την περίοδο 1978-1981 άσκησε τη δικηγορία.

Από το 1981 ως το 1989 η Ρούλα Κακλαμανάκη εξελέγη δύο φορές βουλευτής Α' Αθηνών. Χρημάτισε υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1981-1986) και υφυπουργός Παιδείας (1988).

Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία (δοκίμιο, αφήγημα, μυθιστόρημα), έχει μεταφράσει ξένους ποιητές και έχει αρθρογραφήσει σε ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας και σε περιοδικά. Επίσης, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων.

Η κηδεία της Ρούλας Κακλαμανάκη θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 16:30 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για την απώλεια της Ρούλας Κακλαμανάκη έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Στους οικείους της εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως υπήρξε ένας πνευματικός άνθρωπος με πλούσιο συγγραφικό έργο, άριστη νομικός και έντιμη πολιτικός.

«Η Ρούλα Κακλαμανάκη υπήρξε μια μεγάλη κυρία, μία αγωνίστρια της Δημοκρατίας, μία εξαίρετη νομικός, μια ακέραιη πολιτικός. Πάνω από όλα, όμως, ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος από αυτούς που τόσο έχουμε ανάγκη στις δύσκολες αυτές μέρες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσς: «Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια της καλής φίλης και συναδέλφου νομικού, Ρούλας Κακλαμανάκη. Άνθρωπος με ήθος, έντιμη πολιτικός,
υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την πολιτική, την επιστήμη, την ποίηση και τα γράμματα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της.»

Βαθιά θλίψη για την απώλεια της Ρούλας Κακλαμανάκη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την εκλιπούσα, θαρραλέα και αξιοπρεπή, υπερασπιζόμενη τις αξίες της Δημοκρατίας και σκεπτόμενο άνθρωπο με πλούσια συγγραφική δράση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών