Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2013

Παραδοχή για καντζέλωμα της Βιβλιοθήκης


Παραδοχή για το “καντζέλωμα” του μεγάρου Πηλαβάκη στο οποίο λειτουργεί η δημοτική βιβλιοθήκη και θα λειτουργήσει και η βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ, κάνει σήμερα μέσα από σχόλιο του στην εφημερίδα η Φωνή της Λεμεσού, ο προιστάμενος της υπηρεσίας περιουσίας του ΤΕΠΑΚ, Ζήνωνας Αχιλλίδης.
 
pilavakiΟ κύριος Αχιλλίδης ανάμεσα σ΄άλλα αναφέρει, “Επίσης, όπως ανέφερε ο Ζήνωνας Αχιλλίδης, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, εάν θα τοποθετηθεί ομοίωμα της αρχικής περίφραξης του κήπου ή τμήμα της“.
 
Για την περίφραξη αυτού του μοναδικού σε ομορφιά και ιστορία κτηρίου στην πόλη μας, είχαμε αναφερθεί επανηλλειμένα σε ρεπορτάζ μας εδώ και πολύ καιρό, σημειώνοντας ότι μετά το έγκλημα με την μη συμπερίληψη της αυλής του κάστρου στην ομόνυμη πλατεία, ένα ακόμη ιστορικό κτήριο της πόλης μας το οποίο ανακαινίζεται, θα “φυλακιστεί”.
 
Μάλιστα μετά από δημοσίευμα μας πριν από έναν περίπου χρόνο, είχαμε πληροφορηθεί ότι ο δήμαρχος Λεμεσού είχε δώσει οδηγίες στον δημοτικό μηχανικό, όπως το κτήριο παραμείνει ελεύθερο και η αυλή του ανοικτή στο κοινό σαν μια πλατεία μπροστά από μια βιβλιοθήκη, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών