Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

«Ελλάδα:Ο κόσμος του πολιτισμού αγανακτεί»


 
Με τίτλο «Ελλάδα:Ο κόσμος του πολιτισμού αγανακτεί» η βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, δημοσιεύει ένα άρθρο αναφορικά με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
Το άρθρο συνοδεύεται από μία φωτογραφία τού συγγραφέα, Πέτρου Μάρκαρη, ο οποίος σχολιάζει: «Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι σε θέματα πολιτισμού μετράνε μόνο τα μνημεία, γιατί προσελκύουν τους τουρίστες».
«Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, μετά από δεκαεννέα χρόνια λειτουργίας, προκαλεί αγανάκτηση στους πολιτιστικούς κύκλους, που καταγγέλλουν τη θυσία τού πολιτισμού στο ναό της λιτότητας» σημειώνει η εφημερίδα.
Όπως αναφέρει ο κ. Μάρκαρης, «αυτή η απόφαση είναι μία βλακεία, η οποία πηγάζει από την αντίληψη ότι σε θέματα πολιτισμού μόνο τα μνημεία μετράνε, γιατί προσελκύουν τους τουρίστες».
«Σε περίοδο κρίσης δεν κλείνει κανείς έναν πολιτιστικό οργανισμό, είναι, αντίθετα, η στιγμή όπου το χρειαζόμαστε περισσότερο», προσθέτει.
Συνεχίζοντας η εφημερίδα αναφέρει ότι η διευθύντρια του Κέντρου, Κατερίνα Βελισσάρη, η οποία απολύθηκε, καταγγέλλει «μία ευρεία τάση συγκέντρωσης όλων των πολιτιστικών δράσεων στα υπουργεία», τα οποία φημίζονται για τη γραφειοκρατία τους και τον πελατειακό χαρακτήρα τους.
 
Πηγή: www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών