Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2013

Τελετή απονομής βραβείων Διαγωνισμoύ Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου 2012

 
Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης», η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού ΄Εργου 2012. Χορηγός του διαγωνισμού, τον οποίον προκήρυξε το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ, ήταν και πάλιν η ΣΠΕ Καϊμακλίου.
Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν 63 έργα, 32 από την Κύπρο και 31 από την Ελλάδα.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού αποφάσισαν να απονείμουν τρία βραβεία και τρείς επαίνους.
Το πρώτο βραβείο (2500 ευρώ) απονεμήθηκε στη Μαριέλλη Σφακιανάκη – Μανωλίδου για το έργο «Ο μικρός αδελφός», το δεύτερο (2000 ευρώ) στη Μαρία Παύλου για το έργο «Μαμά, με πονάς!» και το τρίτο (1500 ευρώ) στη Ρεβέκκα Αποστολοπούλου για το έργο «Μοναξιά». Έπαινοι απονεμήθηκαν στη Βασιλική Φωτίου για το έργο «Νυχτερινός Επισκέπτης», στη Μαρία Γεωργιάδου για το έργο «Όσο πατά η γάτα» και στον Κυριάκο Φλουρή για το έργο «Η κληρονομιά της θείας».
Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού, η Αντιπρόεδρος κυρία Μαρία Βασιλειάδου, το Μέλος κ. Φοίβος Νικολαϊδης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Θέμης Θεμιστοκλέους, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων κ. Κώστας Νικολαϊδης και η εκπρόσωπος της ΣΠΕ Καϊμακλίου κυρία Ελένη-Πίστη Φραγκουλίδη.
Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Μάκης Συμεού εξέφρασε τη στήριξη του Συμβουλίου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, δεν θα κάνουμε έκπτωση στον πολιτισμό, τόνισε, για να προσθέσει ότι ο πολιτισμός είναι επένδυση και στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η περαιτέρω ενίσχυση του μέσα από τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες του ΡΙΚ.
Σε χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής κ. Θέμης Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το τίμημα της οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να το πληρώσει ο πολιτισμός.
Επίσης, εξήρε το γεγονός ότι τα έργα που διακρίθηκαν ασχολούνται με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και μεταδίδουν σημαντικά για την κοινωνία μηνύματα.
Οι βραβευθέντες εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες για τη στήριξη και τη συμβολή του ΡΙΚ στην αναβάθμιση της θεατρικής παραγωγής από το ραδιόφωνο.
Μετά την απονομή των βραβείων έγινε ανάγνωση αποσπάσματος από το έργο που πήρε το πρώτο βραβείο. Ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Νεοκλής Νεοκλέους και Κίμωνας Αποστολόπουλος.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Όμιλο του ΡΙΚ.
Την εκδήλωση παρουσίασαν οι λειτουργοί του Ραδιοφώνου Λίτσα Μαυρίδου και Κώστας Μιχαηλίδης.
 
Πηγή: www.cybc.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών