Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2013

Τα μελλοντικά tablets έρχονται να αντικαταστήσουν το χαρτί

 
Τα σημερινά tablets σας φαίνονται χοντρά και ίσως λίγο άκομψα; Η CES 2013, που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας από τις 8-11 Ιανουαρίου, μας σύστησε το PaperTab, ένα tablet με οθόνη 10.7 ιντσών υψηλής ανάλυσης, τόσο λεπτό και εύκαμπτο όσο ένα φύλλο χαρτιού!
 
 
Πρόκειται για ένα δημιούργημα της Plastic Logic και ουσιαστικά αποτελείται από ηλεκτρονικό χαρτί. Διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i5 δεύτερης γενιάς, ο οποίος είναι ξέχωρος από την οθόνη και συνδέεται με το PaperTab μέσω ενός λεπτού καλωδίου δεδομένων και μία εύκαμπτη αλλά άφθαρτη πλαστική οθόνη αφής, επιτρέποντας στον χρήστη να το τυλίξει εύκολα και να το βάλει στην τσέπη του ή να τo πετάξει στο τραπέζι, χωρίς να φοβάται ότι θα καταστραφεί.
Το tablet μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του ή ως σύνολο πολλών διαδραστικών ηλεκτρονικών σελίδων από τις οποίες η καθεμιά θα φιλοξενεί και μια διαφορετική εφαρμογή. Ο χρήστης, δηλαδή, έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί πολλά αρχεία ταυτόχρονα, τοποθετώντας δύο ή περισσότερα tablets δίπλα-δίπλα, ενώ μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια οθόνη, η οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και ως επιφάνεια ζωγραφικής.
 
 
Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να μεταπηδά από το ένα αρχείο στο άλλο, κάμπτοντας την οθόνη ή να μοιράζεται πληροφορίες μεταξύ των PaperTabs απλά φέρνοντάς τα σε επαφή. Για παράδειγμα, εάν θέλει να στείλει μία φωτογραφία, ακουμπά το ένα PaperTab πάνω στο άλλο και στη μία ηλεκτρονική σελίδα εμφανίζεται το email του και στην άλλη η επιλεγμένη φωτογραφία του, η οποία μετατρέπεται αυτόματα σε συνημμένο αρχείο, εισάγεται στο email και αυτό λαμβάνει την εντολή να αποσταλεί είτε αλλάζοντας τη θέση του PaperTab και τοποθετώντας το στα εξερχόμενα, είτε διπλώνοντας την πάνω γωνία της οθόνης.
Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό εάν η συσκευή θα είναι έτσι στην τελική της μορφή ή αν πρόκειται απλά για ένα πρωτότυπο, όπως επίσης δεν είναι γνωστό το κόστος και η ημερομηνία κυκλοφορίας της.
 
Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών