Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2013

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2012


Το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς που προκήρυξε εις μνήμην Έλλης Παναγιώτου για το 2012, με χορηγό τη ΣΠΕ Στροβόλου.
Ο Διαγωνισμός έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Στις 11 Φεβρουαρίου, η κριτική επιτροπή συνήλθε σε συνεδρία και αποφάσισε να απονείμει τα ακόλουθα βραβεία:
Πρώτο Βραβείο (€1250) στην Τούλα Κακουλλή για το σκετς «Το μνημόσυνον τζιαι οι… μακαρίτες». Το θέμα είναι έξυπνο και πρωτότυπο. Πρόκειται για μια «τραγική κωμωδία» που αντανακλά την σημερινή κυπριακή πραγματικότητα. Η υπόθεση εξελίσσεται με ενδιαφέρον, η γλώσσα είναι ρέουσα, οι χαρακτήρες προβάλλουν ανάγλυφοι, υπάρχει σωστή πλοκή και δομή. Ένα έργο με «καυστικό» χιούμορ.
Δεύτερο Βραβείο (€850) στην Ευγενία Πάπαλλου Σταύρου για το σκετς «Κάθε χρόνον κοσιμιάν (21) του Νιόβρη». Είναι μια συγκινητική ιστορία μέσα από την οποία προβάλλει η δύναμη της πίστης. Οι χαρακτήρες είναι καθαροί και ολοκληρωμένοι, η γλώσσα στρωτή και σίγουρα η όλη υπόθεση θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών.
Τρίτο Βραβείο (€500) στη Ρεβέκκα Αποστολοπούλου για το σκετς «Το μυστικό της Μερόπης». Πρόκειται για μια έξυπνη κωμωδία με σωστή δομή, η οποία εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό, και με σύντομες επιτυχημένες ατάκες.
Έπαινος απονέμεται στην Αστέρω Αντωνίου-Κροταλία για το σκετς «Στράταν ίσιαν τζιαί Θεόν κριτήν». Ένα σκετς με πολλά μηνύματα, καλή γραφή, επιτυχημένους διαλόγους, στρωτή γλώσσα. Ο τίτλος του ανταποκρίνεται με ακρίβεια στην όλη υπόθεση.
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα απονέμεται στη Γεωργία Ιορδάνου για το σκετς «Κάμετε γονιοί πκιερώστε τέκνα». Καλογραμμένο, με αρκετές ανατροπές, καλούς θεατρικούς διαλόγους και πειστικούς χαρακτήρες.
Την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν:
Πρόεδρος: Μαρία Ξενοφώντος - Ανώτερη Λειτουργός Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων ΡΙΚ
Μέλη: Ξένιος Ξενοφώντος - Συνεργάτης Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων ΡΙΚ – Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
Μαργαρίτα Ζαχαρίου - Εκπρόσωπος του Σωματείου Ελλήνων Κυπρίων Ηθοποιών Κύπρου
Βασιλική Πελεγκάρη - Εκπρόσωπος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων
Χριστόφορος Τσαγγαρίδης - Εκπρόσωπος του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου, 2013 στις 12.00 το μεσημέρι στο Θεατράκι του ΡΙΚ «Ανδρέας Χριστοφίδης».
Πηγή: www.cybc.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μηχανή αναζήτησης ελληνικών ψηφιακών βιβλιοθηκών

Περί Βιβλίων & Βιβλιοθηκών